Yeni lif modelleriyle devam ediyoruz. Daha önce benzer modellerin anlatımını hazırlamıştık. Şimdi lif ipleriyle veya yumuşak iplerle yeni menekşe lif modeli yapılışını öğreneceğiz. Yine bu modeli farklı iplerle örgü paspaslar, örgü amerikan servis modelleri, örgü saksı altlığı, örgü runner modelleri olarak da kullanabiliriz. Örgü yastık modelleri olarak örebiliriz. Daha önce güzel bir modelin yapılışını hazırlamıştık. Lif modellerini ister yaprakları ile birlikte ister yapraksız olarak örebiliriz. Yuvarlak dantel olarak örüp dış kenarına bademler, ananas örgü modelleri ekleyerek dantel runner modellerine çevirebiliriz. Biraz daha önce ördüğümüz modellerden bahsedelim. İlk bahsedeceğimiz model güllü lif modellerinden olacak. Anlatımına güllü kare lif yapılışından ulaşabilirsiniz. Kutu tekniği ile örülmüş çok güzel bir lif. Çeyizlerde mutlaka olmalı. Menekşe lif modeli yapılışı kolay lif modellerinden. Farklı renk düzenleriyle de örülebilir. Yeni lif modelleri yapımı detaylarına geçiyoruz. Bakalım yeni menekşe lif modeli yapılışı nasılmış.
Mor, lila, beyaz ve yeşil renklerle örülmüş çok güzel bir örnek. Orta göbeğe, tohum kısmına sarı renkle başlıyoruz. Dış çerçevelerinde yapraklarla da yapraksız da çok güzel duruyor. Yaprak çeşitli dantel örneklerinde kullanılıyor. Kanser yaprak modeli olarak geçiyor. Sık iğnelerle yapılıyor.
Yakından lif yukarıdaki gibi görünüyor. Son olarak videoya geçelim ve baştan sona yapılışıyla yeni menekşe lif modeli yapılışını öğrenelim.