Evde buğday yetiştirelim ve hastalıklardan kurtulalım. Buğday ruşeyminin kansere iyi geldiğini okumuştum. Yeşermiş buğday eski zamanlarda tabiblerin ilgi duydukları gıda olmuş. Günümüz de de sağlıkla ilgili birçok konuda kullanılıyor. Politikacılar, devlet adamları, bilim insanları, doktorlar ve birçok ünlüler, doğal tedavi uzmanları, buğdayı kullanıyor. Aslında yeşermiş buğday bize yabancı değil. Nevruz bayramlarında şemeni ( yeşermiş buğday ) eski zamanlarda atılmazmış, helvası yapılırmış. Şimdide yeşermiş buğdayım sağlımıza faydalarını araştırdık. Buğday ruşeymi faydalarına geçmeden önce muz çiçeğinin şaşırtıcı sağlık faydalarını da okuyabilirsiniz. Yumurtanın faydaları nelerdir okumanızı öneririz. Şimdi gelelim buğday çimi faydalarına.
70 li yıllarda nobel ödülü adayı Sent Dyerdi her gün kahvaltıda yeşermiş buğday tohumlarından yedikten sonra kendinde şimdiye kadar görmediği güç ve enerji hissetmeye başlamış. Her gün yeşermiş buğday yedikten sonra zamanla hastalıklarından kurtulmuş. Halbuki hep hasta, zayıf ve halsizdi. Yeşermiş buğday yedikten sonra güçlendi, gözleri kuvvetlendi, saçları kuvvetlendi tükenmez bir enerji hissetmeye başladı. Yeşermiş buğday gıda olarak hazırlanması üzerine yapılan 20 yıllık araştırma sonucu yeşermiş buğday hayat ve sağlık iksiridir.
Düzenli kullanıldığında metabolizma, sindirim sistemi, sinir sistemi, düzene giriyor. Saçlar, dişler, tırnaklar güçleniyor. Saçlar gürleşiyor. Çilt güzelleşiyor, gençleşiyor. Görme duygusu artıyor. Enfeksiyon hastalıklara karşı vücut direnci artıyor. Buğday çimi faydaları saymakla bitmiyor. Hayat için oldukça önemli. Organlar aktifleşiyor, birçok hastalıklara şifa oluyor. Ateroskleroz (yani halk arasında damar sertliği olarak bilinen hastalık ) , Sklerozun ( beyin ve omur ilik mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki kalın tahribat ) önlüyor. Kalp damar sistemi gençleşiyor. Kan değerlerini yükseltiyor. Vitamin ve minarel kaynağıdır.
Hemen yapılışına geçelim. 50 gr buğday iyice yıkanır. Suyu süzülür ve bir sargı bezin üzerine alınır. Üzerine bir sargı bezi daha örtülür. Yeşermeye bırakılır. 1 -2 gün içinde yeşerdiğinde kullanıma hazır. Yeşermiş buğdaydan kötü koku gelirse kullanmayın. Tohum kalitesiz demek. Yeşermiş buğdayı kurutup un haline getirip bazlama yapımında kullanabilirsiniz. Salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Kaynak : https://www.medicina.az/evde-semeni-cucert-ve-ye-xestelik-nedir-bilmeyeceksen/