Aloe vera. Bugün aloe vera çiçeği hakkında birçok bilgiye değineceğiz. Cilt bakımında, lekelerin giderilmesinde, kaş ve kirpiklerin uzatılmasında ve cilt bakım ürünlerinin birçoğunda aloe vera kullanıyoruz. Pratik bilgilerden salon çiçek bakımlarından zaman zaman bahsediyoruz. Bugün cilt bakımı ile ilgili olan konulara değinelim. Daha sonra evinde aloe vera çiçeği varsa bakımından bahsedelim. Evde doğal el dezenfektanı nasıl yapılır sizlere bahsetmiştik. İçinde ellerimizin tahriş olmaması için aloe vera kullanmıştık. Kirpikler nasıl uzar gürleşir bahsettiğimiz diğer konulardan. Yine aloe vera kullanmıştık. Yüzdeki lekeler nasıl gider doğal yöntemlerle maskeler hazırlamıştık. Yine içinde aloe vera var. Şimdi çiçeğimizi evde kendimiz yetiştiriyoruz. Aloe vera bakımına değinelim. Aloe vera çiçeği hakkında bilmediklerimizi öğrenelim.
Çok eski çağlardan beri kullanılan bir bitki. Cilt bakım ürünlerinde kullanılan bir bitki. Aloe veraları evde yetiştirmek mümkün. Aloe vera nedir önce ona değinelim. Çok dekoratif bir çiçek. Afrika ve Akdeniz kökenli bir bitki. Tüm dünyanın bildiği mucizevi bir bitki. Uzun dikenli yeşil yaprakları ile bilinir. Sarımsak, soğan, zambak ailesindendir. Etli yaprakları olan bir bitki. Yaprakların için su dolu. Yapraklar 80 cm ulaşabilir. Eski Mısırlılar ölümsüzlük bitkisi diyorlarmış aleo veraya.
Evde yetiştirdiğimiz çiçeklerin arasında en faydalı olan aloe veradır. Evimizi süslüyor. Görkemli yaprakları pencerelerimizin kenarlarını çok güzel bir şekilde süslüyor. Daha estetik görüntüler için değişik saksılar seçebilirsiniz. Sağlık için faydaları için yetiştirmeliyiz. Aloe vera jeli haricen uygulandığında yanıklarda, güneş yanıklarının yatıştırılmasında oldukça etkili. Kozmetikte çok kullanılıyor. Cilde doğal nem sağlar. Yaşlanma karşıtı, kırışıklıklar için, sivilceler için kullanılabilir. Tırnaklara veya saçlara uygulanan jel güçlendirici, canlandırıcı, yenileyici bir görev görür. İşte bu yüzden evde aloe vera yetiştirmeliyiz.
Yapraktan aloe vera yetiştirebiliriz. Yaprağı tabandan 8 cm yukarıda olacak şekilde keselim. Daha uzun olarak kesebilirsiniz. En az 8 cm olmalı. Altında drenaj toprağı olan saksıya kaktüs toprağını dökelim. Bitkinin 3 te 1 irini toprağa görelim. Saksıyı sıcak ve güneşli köşeye yerleştirelim. İlk 4 hafta boyunca aşırı sulamadan kaçınalım. Yeteri kadar sulama yapalım. Kökler geliştiğinde çiçeğimiz büyüyecektir.
En güvenli yöntem köklerinden ayırarak çoğaltma. İşte aşağıda resimleri bulabilirsiniz.
Aloe vera yapraktan nasıl çoğaltılır yazılı olarak bahsettik. Şimdi videolu olarak izleyelim.
Şimdi aloe vera köklerinden nasıl ayrılır videolu olarak izleyelim. Resimlerle incelemiştik az önce.
Çok fazla güneşe maruz kalması yaprakları matlaştırabilir. Doğal bir güneşte bakımı sağlanmalı. Yani güneş ışınları ile doğrudan temas ettirilmemeli. Aydınlık bir yerde bakılmalı. Oda sıcaklığı 18 – 21 derece arası idealdir. Dayanıklı bir bitki. Doğru bakıldığında yetiştirmek kolay. Delikli saksılar kullanılmalı. Kışın ayda bir yazın haftada 2 haftada bir sulanabilir. Yine de aralarda kontrol etmek gerekebilir.