Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır?

Okul öncesi etkinliklerinde güzel bir çalışmayla devam ediyoruz. Evde veya okulda sınıf içi etkinlileri olarak yapabileceğimiz çocukların çok seveceği bir etkinlik. Kabartmalı tuz resmi nasıl yapılır onu öğreneceğiz. Daha sonra istersek biz resmi çizeceğiz çocuklarımızın boyamasını isteyeceğiz yada baştan hep birlikte resmi yapacağız. Çocuklarımız hayal dünyasıyla çok güzel resimler yapacaklar. En güzel sanat eserlerini oluşturacaklar. Çocuklarımızla boyama etkinliklerinde çok güzel fikirler, çalışmalar yaptık. Mesela onlardan biri görünmez vücut etkinliği. Resimler çizip, güzel sözler yazıp çocuklarımıza hediye edebiliriz. Bakalım sihirli boyayı kullandıklarında karşılarına ne çıkacak. Okul öncesi parmak boyası etkinliklerini de çocuklar çok seviyorlar. Tuz seramiği örnekleri ve yapılışlarını da inceleyebilir çok güzel etkinlikler hazırlayabiliriz. Ağaçlar, kelebekler, arabalar hazırlayabiliriz. Yada tuz seramiği ile okul öncesi fosil etkinlikleri hazırlayabiliriz. Plastik oyuncakları varsa etrafını tuz seramiği ile kaplayabilir kuruduktan sonra fosil aramaya başlayabiliriz. Gelelim şimdi yeni çalışmamıza. Kabartmalı tuz resmi nasıl yapılır öğrenelim.

Evde Tuz Boyama Nasıl Yapılır?

Kabarık, yüksek tuz boyamalar çocukların çok hoşuna gidecek. Her yaştan insanın severek yapacağı keyifli bir etkinlik. Bu basit sanat etkinlikleri için gerekli malzemeler her evde var. İhtiyacımız olan malzemeler, tutkal, tuz ve sulu boya. Henüz bu etkinliği denemediyseniz bugün tam zamanı. En güzeli ise birkaç basit malzeme ile çok güzel etkinlikler hazırlayacak olmamız.

  • Karton veya dayanıklı resim kağıdı
  • Tutkal
  • Sofra tuzu
  • Çok derin olmayacak tabak
  • Sulu boya
  • Fırça veya damlalık

İlk olarak tutkalı kullanarak resim kağıdına resim çiziyoruz.

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 7

Tutkallar tamamen kapanana kadar dikkatli bir şekilde üzerine tuz serpiyoruz.

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 2

Artık boyama işlemine geçebiliriz.

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 1

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 6

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 4

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 4

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır? 3

Kabartmalı Tuz Resmi Nasıl Yapılır?

İyice kuruduktan sonra resmimiz tamam demektir. Son olarak videoya geçelim ve bu adımları, kabartmalı tuz resmi nasıl yapılır öğrenelim.

Kaynak: https://artfulparent.com/raised-salt-painting/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler