Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Ahududu Modeli Hırka

Harika bir hırka hazırladık. Ahududu modeli hırka. Hiç modası geçmeyecek bir model. Her yaşın kullanabileceği ve her renkle harika duran bir model. Ahududu hırka yapılışını sizlere videolu olarak hazırladık. Standart olarak aynı şekilde örülüyor. Her çeşit iplerle örebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken kullanacağınız iplere göre ilmek sayıları değişecektir. Hırka modelleri, kazak modelleri, atkı modelleri, kırlent modelleri olarak örebileceğimiz süper bir örnek. Bere modellerinde de çok güzel duruyor. Daha ince iplerle bebek örgü modellerinde de kullanabilirsiniz. Bebek yelek modelleri ve bebek hırka modellerinde çok güzel duruyor. Yine kalın iplerle çocuk hırkaları da örebilirsiniz. Kızım için ördüğüm hırkayı sizlerle videolu olarak paylaşmıştım. Yapılışına ahududu örgü çocuk hırka yapılışından ulaşabilirsiniz. Çok güzel, çok şık duran bir hırka. Ön kısmına düğmeler, ponpondan düğmeler, fermuarlar yapabilirsiniz. Genelde bu hırkanın ön kısmına bir şey yapılmıyor. Salaş duruyor. Salaş hırka modellerinden. Hadi şimdi 70 den fazla ahududu modeli hırka ve kazakları inceleyelim.

Ahududu Hırka Modelleri

Galeride tam 70 tane ahududu modeli hırka mevcut. Hem hırkanın yapılışını inceleyeceğiz. Hemde renk ve model açısından bizlere fikir verecek örnekleri inceleyeceğiz. Videoda anlatılan hırka standart ölçülerde. Ama rahatlıkla 40 – 46 beden arası kullanabilir. İlmek hesabını kendi bedeninize göre yapabilir ve dilediğiniz iple örebilirsiniz.

Şimdi önce hırkanın nasıl yapıldığını anlatan videoyu izleyelim.

Ve kollarda kullandığımız ahududu örneğinin yapılışını izleyelim. Bu kısım çok ip yiyor. Bir hırka için yaklaşık 10 – 12 arası ip gidiyor. Kollardaki ponçik sayısına bağlı olarak ip sayısı artıyor yada azalıyor.

Hırkamızın yapılış aşamaları bu şekilde. Şimdi de aynı teknikle örülmüş farklı renklerde hırkayı inceleyelim. Aralarda örgü kazak modellerini de görebilirsiniz.

Eğer kızlarınız içinde şık bir hırka örmek isterseniz yapılışı hemen altta.

Kaynak : https://tr.aliexpress.com/item/32853625047.html

https://tr.aliexpress.com/item/32863778808.html

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler