Şiş örgüye yeni başlayanlar için güzel bir yazı hazırladık. Etrafınızda sorup öğrenebileceğiniz birisi yoksa bu yazı sayesinde kolaylıkla şiş örgü ilmek atma, düz örgü, ters örgü işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz. Daha önce sizlere 6 yöntemle anlatımlı şiş örgü tekniklerini anlatmıştık. Şimdi hem resimli hem de videoyu olarak anlatmaya çalışacağız. Temel olan şiş örgü tekniklerini ördükten sonra örgü modellerinizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Mesela haraşo örgü modeli sadece düz ilmek yapılarak örülüyor. Bizim sizlere daha önce anlattığımız haroşa örgü nasıl örülür modelli ise olandı. Sizler tarafından çok merak edilen bir modeldi. Yine son zamanlarda çokça duyduğumuzVideolu kaynana öremez gelin giyemez örgü modelini de rahatlıkla örebilirsiniz.
İpin uç kısmından biraz öreceğimiz modele göre uzunca alalım. İpi daha sonra u şekline getirelim. Ve içine şişi yerleştirelim. Kalan kısmı aşağıda ilmek atma resimli anlatım ve ilmek atma yapılışı videodan izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.
Şişimize ilmekleri attık. Şimdi düz örgüye geçebiliriz. İlk ilmek genelde kenar ilmeği olarak boş örmeden diğer şişe alınır. İkinci ilmekte iken şişi kendimizden taraftan değil de diğer taraftan ilmeği içine geçirelim. Şişe ip dolayıp ilmeğin içinden geçirelim. İlk ilmeğimizi attık. Düz örgü yapılışı resimli anlatım ve düz örgü yapılışı video ile daha kolay bir şekilde örebilirsiniz.
İlmeğin içine şişimizi kendimizden taraftan geçiriyoruz. Şişe ip dolayıp ilmeğin içinden geçiriyoruz. Ters örgü yapımı resimli anlatım, ters örgü yapımı video :
Düz örgü ve ters örgünün nasıl örüldüğünü videolu anlatımla öğrenelim.
Aşağıda iki farlı şiş örgü bitirme yapımını göreceksiniz. Bir ilmeği örüp diğerini üzerinden geçirerek kesme yaparak veya iki ilmeği birlikte örerek. Şiş örgü bitirme yapımı resimli anlatım ve şiş örgü bitirme yapımı video :
Örgünün ön yüzü ve arka yüzü. Şiş örgüde temel işlemleri öğrendik. Bu kadar kolay arkadaşlar. Artık rahatlıkla yapabilirsiniz.