Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı

Bahçe ile uğraşıyorsak, saksıda sebze meyve yetiştiriyorsak kompost, sebze meyve atıklarından gübre yapımı ilginizi çekebilir. Yediğimiz meyvelerin, sebzelerin kabukları, yumurta kabukları ile organik gübre yapabilirsiniz. Organik bahçecilik fikirleri bahçenizde yapabilir toprak altına sebze meyve atıklarından gübre yapabilirsiniz. Bahçelerinizde veya evinizde balkonda uygulayabileceğiniz plastik borularla depolama fikirleri yapabilirsiniz. Örneklerini plastik borularla bahçe dekorasyon fikirleri galerisi inceleyebilirsiniz. Sizlere fikir verecektir. Sebze meyve atıklarından gübre yapımına benzer bir teknik de hugelkultur tekniği. Ceviz kabukları, fındık kabukları, ağaç dalları ile yapabilirsiniz. Detaylara susuz tarım hugelkultur nedir nasıl yapılır inceleyebilirsiniz. Biz evde çiçeklerde ceviz, fındık kabukları ile deniyoruz. Sizde küçük alanlarda deneme yapabilir memnun kalırsanız tüm bahçenize uygulayabilirsiniz.

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 6

Meyve Sebze Kabuklarından Gübre Yapımı

Yediğimiz sebze meyvelerin kabuklarından, çiçeklerden, sonbaharda yere düşen yaprakları kullanabilirsiniz. Yazın kış için yaptığınız hazırlıklardan oluşan kabukları, elma armut çöplerini kullanabilirsiniz. Kompost uygulayacağımız alanı kazıyoruz. İçine domates, salatalık, yumurta, meyve kabukları gibi atıkları bu kısma atıyoruz. Daha sonra toplarla üzerini kapatıyoruz. Tekrar aynı yere baktığımızda kabukların yok olduğunu göreceksiniz.

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 2

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 5

Kompost nedir derseniz çeşitli meyve sebze atıkları, yapraklar ile oluşan bir çeşit organik gübre. Çöpe giden gıdalar bu şekilde organik gübreye çevrilebilir. Kompost yaparak evdeki gıda atıklarından en pratik şekilde kurtulabilirsiniz. Biz köyde havyanlara veriyorduk yemesi için, ineklere veriyorduk. Bahçenizde, köyünüzde hayvanlarınız varsa onlara da verebilirsiniz. Kompostun faydaları ise toprağın verimliği artıyor. Çevre kirliliği bir nebze olsun korunmuş oluyor. Bitkilerin ihtiyacı olan minareller, besinleri sağlar. Toprağın hava almasını sağlar. Toprağın yapısını iyileştirir. Bitkileri güçlendirir, büyümeyi hızlandırır. Toprağı 25 – 30 cm kazabilir sonrasında atıkları atabilir üzerini doldurabilirsiniz.

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 7

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 1

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 3

Sebze Meyve Atıklarından Gübre Yapımı 4

Şimdi videolarla kompost yapımını, faydalarını görelim.

Kaynak : https://www.growveg.com/guides/trench-composting-your-kitchen-waste/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler