Şiş örgü temel tekniklerinin başında şişe ilmek atma geliyor. Geçtiğimiz günlerde şişe ilmek nasıl atılır göstermiştik. 2. teknik ise düz örgü tekniği. Düz örgü nasıl yapılır birazdan resimlerle ve videolarla öğreneceğiz. Ardından ters örgü nasıl yapılır ve örgü nasıl bitirilir geliyor. Daha sonra basit şiş örgü örnekleriyle başlayıp zora doğru ilerleyerek örgülerimizi örebiliriz. Basit örneklerin başında haraşo geliyor. Birazdan düz örgünün yapılışını öğreneceğiz. Haraşoda ön sırada da arka sırada da düz örülüyor. Bu yüzden örmesi kolay. Haraşo atkılar, haroşa battaniyeler örebilirsiniz. Kalın ip ve kalın şişlerle ördüğünüzde çok güzel duracak.
Şiş örgüye nasıl başlanır klasik yöntemlerle yapabilirsiniz. Yada bildiğiniz farklı örgü başlama çeşitlerini kullanabilirsiniz. Daha sonra bebek örgü modellerini ve tüm örgü modellerini yavaş yavaş örmeye başlarsınız. Kendinize şık yelekler, hırkalar, şallar örebilirsiniz. Bebek yelekleri, bebek hırkaları, bebek battaniyesi örebilirsiniz. Kolay örneklerden birçok modelin yapılışını önceki içeriklerimizde bulabilirsiniz. İlmek kesme gerektiğinde 2 ilmeği birlikte düz örerek veya ters örerek yapabilirsiniz. İlmek artırma tekniklerini de ilerleyen zamanlarda göstereceğiz. Şimdi düz örgü nasıl yapılır öğrenmeye geçelim.
Şişimize ilmekleri attık. Düz örgüyü öğrendik. Haraşolu düz örgüleri artık örebiliriz. Kesme gerektirmeyen hırkalar, yelekler, battaniyeler, şallar örebiliriz. Paspaslar örebiliriz. Örgüye yeni başlayanlar için ilk etapta belki ilmekleri örerek 2. şişe toplamak zor gelebilir. O yüzden isterseniz kancalı şişler kullanabilirsiniz. Kısa, az ilmeklerle başlayıp düz örgüyü iyice kavradıktan sonra çok ilmekli örgülere geçebiliriz.
İlk olarak görsellerle düz örgüyü nasıl öreriz öğrenelim.
Son olarak videoya geçelim ve düz örgü nasıl örülür öğrenelim.
Kaynak : https://knitting.com/how-to-knit-stitch-for-beginners-tutorial/#AbouttheKnitStitchforBeginners