Mimuu.com
Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara
Bitkilerde Karbonat Kullanmanın Faydaları
Bitkilerde karbonat kullanmanın faydaları neler onlardan bahsedeceğiz. Karbonat bir bahçıvanın en iyi arkadaşıdır. Bahçeyle uğraşmak, çiçeklerle bitkilerle uğraşmak en iyi fiziksel aktivitelerden biridir. Evde yetiştirdiğimiz bitkiler ile marketten aldığımız bitkilerin, sebzelerin kesinlikle tadı aynı değildir. Bahçede sebzelere iyi bakmak gerekir. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sözünü anlatan en iyi yöntemdir bahçeler. Bahçe bakımı ile ilgili bizde bugün bitkilerde çiçeklerde karbonat kullanmanın faydalarından bahsedeceğiz. Pratik bilgiler ile devam ediyoruz. Bitlenen çiçek nasıl temizlenir, orkide bakımı nasıl yapılır, solan menekşe nasıl canlandırılır, sukulent çoğaltma nasıl yapılır gibi birçok projeye değindik. Bugün evimizdeki çiçekler ve bahçemizdeki bitkiler için toprağa karbonat atmak faydalımı zararlımı onu göreceğiz.
Karbonatın Bitkilere Faydası
Kimyasal ilaçlar kullanmak yerine karbonat kullanarak bahçenizde fidelerinizde evinizde çiçeklerinize zarar veren birçok şeyden kurtulabilirsiniz. Kısaca bitkilerde karbonat kullanmanın faydalarına değinelim. Güzel bir böcek kovucudur mesela.
Böceklerden kurtulmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşağı karbonat, birkaç damla sıvı sabunu bir şişede su ile karıştıralım. 3 günde 1 bahçede fidelere püskürtebilirsiniz. Bu yöntem fideleri böceklerden koruyacaktır.
5 yemek kaşağı karbonatı, 5 yemek kaşağı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı su ile karıştıralım. Bu karışımı karınca yuvalarına dökelim. Biraz sirke ekleyebilirsiniz. Bu karışım karıncaları bahçeden uzaklaştıracaktır.
Karbonat bitkileri yabani otlar, mantar ve küflerden de korur.
Bahçenizde mantar oluştuysa bunlardan kurtulmak için 4 çay kaşığı karbonatı 1 şişe suyla karıştıralım. Mantar oluşan bölgeye sürelim. Mantarlar oluşmayacaktır.
Meyve ve sebzeleri küflerden korumak için 1 yemek kaşığı karbonat, 2,5 yemek kaşığı bahçıvanlık yağı ve 1 şişe suyu karıştırıp sorunlu bölgelere püskürtelim.
Yabani otlardan kurtulmak için otların olduğu bölgeyi nemlendirelim. Yaprakların olduğu kısımlara karbonat dökelim. Kalın bir tabaka halinde dökebilirsiniz.
Bitkilerin tadında ve görünümünde de etkilidir.
Domatesler daha az asitli topraklarda yetiştiğinde daha tatlı olurlar. Bu yüzden domates ektiğiniz kısımlara biraz karbonat serpebilirsiniz.
Begonya, sardunya, ortancaların daha çok çiçek açması için her ay 2 litre su içine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyebilir ve sulayabilirsiniz.
Zambak, iris, papatya, gibi çiçekleri sulamadan önce suya biraz karbonat ekleyebilirsiniz. Çiçekler daha sağlıklı ve parlak hale gelecektir.
Karbonat temizlikte de çok etkili.
Bahçenizde bulunan süsler varsa onları temizlemek için karbonat kullanabilirsiniz. 1 litre ılık su, 2 yemek kaşığı karbonat ile karışım oluşturabilir ve bu karışım ile süsleri temizleyebilirsiniz. Lekeli kısımları bu karışımla fırçalayarak temizleyebilirsiniz.
Bahçenizdeki yürüyüş yollarını karbonatla temizleyebilirsiniz. Yabani otlardan da kurtulabilirsiniz.
Bahçede kullandığınız aletleri karbonatla temizleyebilir kötü kokulardan da kurtulabilirsiniz.
Karbonat bulamazsanız borax da olur bahçeniz büyükse sırt pompasına bir çay bardağı boraksi sıcak suda eritip pompaya koyunuz.2 çay bardagida sulukükürt koyunuz meyveler sebzelere canlı yaklasamaz meyve ve sebzenin al benisi harika olur tam yaprak gubresidir.
Verdiğiniz bilgiler çok güzel ama hangi zaman hangi vitamini ve hangi ilaçlamayı yapacağımızı da yazın lütfen.
İlginiz için çok teşekkür ederiz
Sevgili kardeşim yılbaşı çiçeğim 2 yıldır çiçek açmıyor ona ne kullanabilirim ricaetsem söylermisiniz
yılbaşı çiçeği özelinde bir bilgim yok maalesef fakat bitki besini kullanmanız faydalı olabilir
Karbonat bulamazsanız borax da olur bahçeniz büyükse sırt pompasına bir çay bardağı boraksi sıcak suda eritip pompaya koyunuz.2 çay bardagida sulukükürt koyunuz meyveler sebzelere canlı yaklasamaz meyve ve sebzenin al benisi harika olur tam yaprak gubresidir.