Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Altıgen Motif Nasıl Birleştirilir?

Örgü modelleri ve yapılışlarında bugün çok sevilen afrika çiçeği motifi birleştirme tekniğinden bahsedeceğiz. Bu modeli daha çok bebek battaniyesi modellerinde kullanıyoruz. Örgü hırka modelleri, örgü paspas modelleri veya amigurumi modellerinde de kullanıyoruz. Motifli örgü oyuncak modelleri ördüğümüzde genelde altıgen motifleri kullanıyoruz. Sanırım şekil vermesi daha kolay. O yüzden afrika çiçeği motifi tercih ediliyor. Ördüğümüz motifleri birleştirmek için birçok farklı örnek kullanıyoruz. Altıgen motif nasıl birleştirilir detayları öğrenmeye geçmeden önce daha önce yaptığımız motif birleştirme tekniklerinden bahsedelim.

Bu paragrafta çeşit çeşit motifleri ekleme şeklinden bahsedeceğiz. Ördüğümüz kare motifleri, yuvarlak motifleri veya altıgen motifleri dikerek birleştirebilirsiniz. Eğer nasıl yapılacağını merak ediyorsanız motif birleştirme modellerinden detayları öğrenebilirsiniz. Motifleri birbirine karşılıklı sık iğnelerle de birleştirebilirsiniz. Detaylara ise motif birleştirme yöntemlerinden ulaşabilirsiniz. Az sonra paylaşacağımız birleştirme tekniğinde olduğu gibi son turda ekleme yaparak motifleri birbirine tutturabilirsiniz. Yapılışına ise motif birleştirme tekniklerinden ulaşabilirsiniz. Şimdi tüm detaylarıyla altıgen motif nasıl birleştirilir öğrenelim.

Altıgen Motif Son Turda Nasıl Birleştirilir?

Ördüğümüz çeşit çeşit motifleri çeşit çeşit tekniklerle birleştiriyoruz. Bazen dikerek, bazen sık iğneyle, bazen de son turda birleştirmeleri yapıyoruz. Son turda birleştirme yaptığımızda çok düzgün bir görüntü ortaya çıkıyor. Bugün ise son turda birleştirmeyi nasıl yapacağımızı adım adım tüm detaylarıyla öğreneceğiz.

İlk motifimizi birleştiriyoruz. 2. motife geçtiğimizde birleştirmeye geçiyoruz. Birleştirmeler yaparken bir önceki motifin kaç kenarına birleştirme yapacağımıza da dikkat edelim. İlk motifte 1 kenar kalınca birleştirme yapıyoruz. Sonrasında motiflerimiz çoğaldıkça kenar sayımızı da ona göre belirleyeceğiz.

Son olarak galeriye geçelim. Fotoğraflarla adım adım altıgen motif nasıl birleştirilir öğrenelim.

Birleştirme kısımlarında 1 -2 zincir çekebilirsiniz. Elinizin sıkılığına göre belirleyebilirsiniz. Köşelerde ise aşağıdaki gibi birleştirme yapıyoruz.

Kaynak : https://heidibearscreative.blogspot.com/2011/02/african-flower-hexagon-join-as-you-go.html

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler