Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Pasta Şeklinde Örgü Peçetelik Yapılışı

Örgü peçetelik yapımını anlatmak istiyorum sizlere. Çok şık ev dekorasyonuna , mutfak dekorasyonunuza renk katacak. Aynı teknikle peçetelik boylarınıza göre renk renk amigurumi cupcake yapabilirsiniz. Daha önce de sizlere amigurumi pasta yapılışından bahsetmiştik. İki farklı türde amigurumi pasta yapılışı tarifi vermiştik. Hangisini beğenirseniz onu yapabilirsiniz.  :-) Örgü süslemelerinizde kullanacağınız örgü aplike pasta yapılışını da tüm süslemelerinizde kullanabilirsiniz.

Pasta Örgü Peçetelik Nasıl Yapılır ?

Malzemeler

  • 5 mm tığ
  • Kahverengi iplik
  • Sarı iplik
  • Minik ponponlar veya renkli boncuklar
  • Makas
  • İğne
  • Ponpon kullanacaksak yapıştırıcı

Ölçüler 10 x 10 cm.

19 zincir çekerek başlayalım. Üzerine 18 sık iğne yapalım. 10 sıra olana kadar aynı şekilde 1 zincir çekerek dönelim ve sık iğne yapalım. 11. turda dönelim 4 sık iğne yapalım. 10 zincir çekelim 10 sık iğne atlayalım ve kalan 4 sık iğneyi de örelim. Sonra tekrar toplamda 20 sıra olana kadar 18 sık iğne olarak örmeye devam edelim. İpimizi sabitleyip keselim. Bu işlemi peçete kutusuna ölçerek de yapabilirsiniz.

Amigurumi Cupcake Peçetelik Yapılışı 1

Şimdi peçeteliğin diğer kenarları için 39 zincir çekelim üzerine 38 sık iğne yapalım. 23 sıra olana kadar aynı şekilde sık iğne yapmaya devam edelim.

Amigurumi Cupcake Peçetelik Yapılışı 2

Kekin limonlu kısmı için sarı renkli iplikle 39 zincir çekelim. Üzerine 38 sık iğne yapalım. 6 sıra boyunca sarı iplikle 38 sık iğne yapalım. Kahverengi ipliğe geçip 2 sıra sık iğne örelim. Sarı ipliğe geçip 6 sıra daha örelim. Kahverengi iplikle 2 sıra daha örüp sarı ipliğe geçelim. 7 sıra örüp bitirelim. Fotoğrafta gördüğünüz gibi dikelim.

Amigurumi Cupcake Peçetelik Yapılışı 3

Peçeteliğin alt ve üst kısımlarına krem şantisini yapalım. 3 zincir çekelim. Üzerine 2 sık iğne yapalım. 5 zincir çekip dönelim. Ve aynı yere 5 zincirin yanına 4 kez tığa iki kez ip dolayarak trabzan yapalım. Son ilmekleri birlikte örelim. Dönelim 2 sık iğne yapalım. 5 zincir çekip dönelim aynı şekilde fıstık yapalım. İstediğimiz uzunluğa ulaşana kadar aynı işlemi tekrar edelim. Ve kekin üzerine dikelim.

Amigurumi Cupcake Peçetelik Yapılışı 4

Üzerine renkli boncuklar dikelim ve örgü peçetelik modelimiz kullanıma hazır hale gelsin.

Amigurumi Cupcake Peçetelik Yapılışı

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler