Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Basit Ama Şık Şal Tarifi

Tığ işi örgülerle devam ediyoruz. Sırada basit ama şık şal tarifi var. Örgü şal modellerinden yeni tariflerle sizleri buluşturmaya devam ediyoruz. Videolu anlatımla kolay bir şal tarifi hazırladık. Basit ama şık şal tarifi tek renk iplerle, batik iplerle muhteşem duracak. Örgüye yeni başlayanlar, örgü örmek isteyenler kendine kolay modeller arayanlar için örülmeye değer bir şal. Yine şal kenarı modellerini videodaki gibi zincirlerle sade şekilde yapabilirsiniz. Püsküller, kurtçuklar, çiçekler, ponpon kenarlar yapabilirsiniz. Örgü şal modelleri yapımına pembe tonlarında, mavi tonlarında batik iplerle örülmüş örneklerini de göreceğiz. Üçgen şal yapımı istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz. Boyunluk modelleri olarak da kullanabiliriz. Baktüs şal modelleri olarak kullanabiliriz. Tığla ördüğümüz şalın ayrıntılı yapılışına geçelim.

Tığ İşi Şal Modelleri Açıklamalı

Pembe ve mavi tonlarıyla örülmüş bitmiş hallerini göreceğiz birazdan. Sonra şalımızın nasıl örüldüğünü izleyeceğiz. Şalın kenar oyası da harika olmuş. Çok zarif duruyor. Kalın tığlarla 5 – 6 zincir çekerek yapıyoruz. Şalı da tekli trabzanlarla yapıyoruz. Şal ortadan artırılarak ilerliyor. Yünlü iplerle, alize iplerle, pamuklu iplerle şalı örebilirsiniz.

Basit Ama Şık Şal Tarifi

Basit Ama Şık Şal Tarifi 1

Şal bitmiş hali yukarıdaki gibi. Çok güzel duruyor değil mi. Eğer basit ama şık şal tarifini örmek isterseniz hemen altta tarifini bulabilirsiniz. Krem rengi iplerle, incilerle süsleyerek şalı örebiliriz. İşte tarifi. İyi seyirler.

 

Kaynak : https://www.instagram.com/svyazhet_kazhdiy/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler