Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Tığ Oyaları

Tığ oyalarından yepyeni bir örnek. İster boncuklu ister boncuksuz. Bu zarif oya motifini birçok yerde kullanabilirsiniz. Örgü küpe modellerinde, diktiğiniz bir kıyafeti süslemede, örgü süsleme sanatında kullanabilirsiniz. Dantel havlu kenarı örneklerinde kullanabilirsiniz.  Çok amaçlı yepyeni bir örnek. Bugün tığ oyası örnekleri modelleri olarak paylaşıyoruz. Sizde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Boncuklu tığ oyası örnekleri olarak da kullanılabilecek bir model. Tığ oyası yazma modelleri yapılışı ayrıntılı bir şekilde videoda anlatılmakta. Takıldığınız herhangi bir konu olursa sorabilirsiniz. Şimdi tüm detayları ile tığ oyası modellerinin tarifini inceleyelim.

Tığ Oyası Örnekleri

Tığ oyalarından süper bir örnek. Renklerle istediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Bu güzel oya için istediğiniz renklerde oya ipi, 22 numara tığ, boncuklu yapmak isterseniz inci, makas gerekli.

Yeni oya modellerinden olan motifli oya modelini 3 renk olarak hazırladık. Motiflerde 2 renk zeminde ve ekleme kısmında yeşil olarak çalıştık. Öncelikle motiflerimizi hazırlayarak başlıyoruz ve motifleri hazırladıktan sonra birleştirme işlemi yaparak modelimizi tamamlıyoruz. Motiflerimizi şu şekilde örüyoruz. 16 tane zincir çekiyoruz yuvarlak bir halka oluşturuyoruz. Halkanın içine 16 tane sık iğne yapıyoruz tepede 3 zincir çekerek pıtırcık yapıp diğer yarısında da halkanın içine 16 tane sık iğne yapıyoruz. Diğer renk ipimize geçiş yapıyoruz. Sık iğneye ilmeğimizi sabitleyip 3 zincir çekiyoruz ve hemen yanındaki sık iğneye batarak ikili trabzan yapıyoruz. Trabzanın ortasına batarak fıstık yapıyoruz 5 li. Motifimiz tepedeki pıtırcığa kadar şu şekilde kuruluyor. Yan yana 2 tane ikili trabzan ve trabzana 5 dolgulu fıstık. Yan yana 2 tane üçlü trabzan ve içine 7 dolgulu fıstık.

Yan yana 2 tane 4 lu trabzan ve içine sekiz dolgulu fıstık. Tepede pıtırcığın içine 2 tane 5 li trabzan ve içine dokuz dolgulu fıstık yapıyoruz. Motifimizin diğer yarısını da aynı şekilde örüyoruz. Motifimizin arka kısmını çeviriyoruz ortadaki renk ipe geçiş yapıyoruz. Motifin alt kısmında boşta kalan sık iğneye ilmeğimizi sabitleyip 5 zincir çekip zincirle fıstık arasına ilmeği sabitliyoruz. 3 zincir çekip fıstıkların arasına ilmeğimizi sabitliyoruz. Tepede yine 4 zincirle pıtırcık yapıyoruz. En son kenar uygulamasında yuvaların içine sık iğne yapıyoruz tercihe göre inci kullanabilirsiniz dilerseniz sade bir şekilde de örebilirsiniz. Motiflerimizi tamamladıktan sonra yazma kenarına pıtırcıklı trabzanlar yaparken sabitleyerek tamamlayabilirsiniz.

İplik olarak suni ipek veya klasik ince oya ipleri kullanabilirsiniz.

Tığ Oyaları 1

Kısaca yapılışına değindik. Şimdi videolu olarak tığ oyalarının tarifini inceleyelim.

Tığ Oyaları 6

Tığ Oyaları 3

Tığ Oyaları 7

Tığ Oyaları 5

Tığ Oyaları

Çok güzel görünüyor değil mi.

Tığ Oyaları 4

Tığ Oyaları 8

Tığ oyası, küpe modelleri, örgü süslemeler gibi birçok yerde kullanabilirsiniz. Şimdi motifin nasıl yapıldığını öğrenelim.

Benzer İçerikler
1 thoughts on “Tığ Oyaları”
  1. Cristina Rodríguez dedi ki:

    Preciosos voy a empezar a aplicarlo c

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler