Kürdan, çöp şiş veya bitmiş bir tükenmez kalem içi ile yapabilirsiniz. Çok şık bir oya. Motifli iğne oyası. Baştan sona oyanın nasıl yapıldığı videoda ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor. Yeni model iğne oyaları için yazmalarınız ve havlularınızda kullanabilirsiniz. İğne oyasına yeni başlayanlardansanız önce videolu iğne oyası zürafa tekniğini inceleyerek işe başlayabilirsiniz. Zürafa tekniğini öğrendikten sonra diğer teknikleri öğrenmeye başlayabilirsiniz. İğne oyası yazma, havlu, namaz örtüsü , tespih veya fular yaparken zürafalarımız ne kadar düzgün olursa oyalarımız o kadar güzel olur, güzel durur.
Videolu iğne oyası havlu kenarı yapılışı için önce alt zemine zürafa yapıyoruz. Daha sonra üzerine istediğimiz modeli kuruyoruz. Zürafa deyip geçmeyin. Yaptıkça fark edeceksiniz. Ne kadar düzgün olursa zürafalar üzerine yaptığımız oyalar o kadar düzgün olacaktır. İğne oyası modeli anlatımlı yapılışı örnekleri için önce yapacağınız örneği bir kumaş , örnek bezi üzerinde deneyebilirsiniz. Daha sonra asıl yapmak istediğiniz kumaşa geçebilirsiniz.
Yeni model iğne oyaları yapılışı ile örneklerimize devam ediyoruz. İğne oyası dağ yapıp iki dağ arasına bu güzel çiçeği kondurabilirsiniz. Düz havlular alıp işleme yapılacak kısma, düz kısma birkaç çiçeği dikebilirsiniz. Kanaviçe modelleri ile işleme kısımlarına ağaç dalları işleyip uç kısımlarına çiçekleri dikebilirsiniz. Araya boncuklar, inciler yapıştırarak süsleyebilirsiniz. Kürdan, çöp şiş veya kalemle oyanın yapılması ilmeklerin eşit uzunlukta olması. Düzgün durması. Aparat olarak birçok eşya kullanabilirsiniz. Şimdi oyamanız nasıl yapıldığına geçelim. iyi seyirler.