Sizlere şemalı anlatımla çok şık bir şal modeli yapılışından bahsedeceğiz. Modelin sizlere anlatımını şemalı olarak vereceğiz. Ve şamada bulunan sembollerin ne anlama geldiğini vereceğiz. Sizlere tığ işi şal modelleri, şiş örgü şal modellerinden oluşan birçok örnek verdik. Tüm şal modelini örüp bitirdiğinizde şal gerdirme işlemi yapmanızı tavsiye ederim. şallar daha düzgün duruyor. Her ip ütü yapmaya gelmiyor çünkü. Birçok şal modelinde ve örgü modelinde bu işlemi uygulayabilirsiniz. Ütü derdine son. Ve çok zevkli bir işlem.
Kullandığımız şemalardan ilki sağ tarafı veriyor. Aynı simetrisi sol tarafa da uygulanarak örülecek. Modele tek sayıda yaprak yapmanızı tavsiye edebiliriz. Daha şık duracaktır. Angora ipliklerle ve 3 – 3.5 mm şişlerle örebilirsiniz. Bu tarz şallarda misinalı dairesel şiş kullanmanızı öneririm. İlmek sayısı fazla olduğu için örmesi daha kolay oluyor.
Modelin sizlere önce şemasını vermek istiyorum. Ayrıntılı olarak yapılışı maalesef yok. Ama şemadan kolayca takip ederek yapacağınızı düşünüyorum. Şemada kullanılan terimlerin ne anlama geldiğini ayrıntılı bir şekilde veriyoruz çünkü. Yine de takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz.
Şimdi şemaları görelim.
Şemada gri renkli kısımlarda ilmek yok demektir. Diğer kısaltmalar ise şöyledir.
x : Düz örgü
c : orta dikiş ( düz )
p : Ters örgü
/\ s2kpsso : 2 ilmeği örmeden birlikte diğer şişe al, 1 ilmek düz ör, örmeden aldıklarını düz ilmeğin üzerinden geçir
/ k2tog : 2 ilmeği birlikte düz ör
\ ssk : 2 ilmeği birlikte sola kes
o,o yarn over : şişe iplik dola
Şemayı verdik. Şemadaki sembollerin ne anlama geldiğini verdik. Şimdi bittiğinde nasıl göründüğüne bakalım.
Kaynak : http://www.ravelry.com/patterns/library/tree-of-light
Sipariş yapiyormusunuz.fiyatlarının nedir?
Merhaba Hatice Hanım. Yoğunluğumdan dolayı sipariş almıyorum.
Bu ornegin yapilisinin vidyosu varmi yardjmci olurmusunuz
https://mimuu.com/gail-sal-anlatimi/