Zaman zaman pratik bilgilere değiniyoruz. Bugünkü konumuz saksılara neden kibrit yerleştirmeliyiz. Kibriti ateş yakmak için kullanıyoruz. Peki onun dışında da kullanılabilir mi. Yada kullanıldığında işe yarar mı. Hepsini birazdan öğreneceğiz. Pratik bilgilerde hayatımızı kolaylaştıran önerilerde bulunuyoruz. Ev temizlik tüyoları, tıkanan lavaboların açılması, ocak temizliği, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması, orkide nasıl bakılır, nasıl sulanır gibi birçok daha sayamadığımız bilgiye değiniyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde bitkilerde karbonat kullanmanın faydalarından bahsetmiştik. Bugünkü bahsedeceğimiz konu da çok dikkatinizi çekecek. Gelin şimdi saksılara neden kibrit yerleştirmeliyiz öğrenelim.
Salon bitkileri ortamı güzelleştirmekle birlikte aynı zamanda havasını da temizler. Hava kalitesini iyileştirir ve bulundukları ortamın oksijen miktarını artırır. Salon bitkilerimize düzenli bakmamız gerekir. Yeteri miktarda ısı ışık alması, güneş görmesi, yeteri kadar sulamak önemlidir. Kurutmamak, çürütmemek için.
Saksı topraklarında maalesef ki parazitler bulunabilir. Ve bunları gözle görmek mümkün olmayabilir. Parazitleri yok etmek için kimyasallara başvurabiliriz. Buda maalesef bitkiye zarar verir. Neyse ki parazitlerden çiçeğe zarar vermeden kurtulmanın çok kolay bir yolu var. Kimyasal ürünler unutun. Bu yöntem çok daha kolay ve işe yarar bir yöntem. İhtiyacımız olan şey oldukça basit. Her yerde bulabiliriz. Evimizde de varadır. Kibrit. 1 kibrit kutusu işimizi halledecek.
Birkaç kibriti alalım ve toprağa barutlu kısmı içte yani toprağa batacak şekilde dikelim.
Çiçek parazitlerden kurtulup hızla iyileşmeye başlayacak. Kibritin ucundaki fosfor ve kükürt böceklerden güvenli bir şekilde bitkiyi kurtaracak. Ve bitki tekrar nefes almaya başlayacak.
Böceklerden, parazitlerden kurtulmak için kimyasal satın almaya gerek kalmayacak. Birkaç kibrit yeterli olacak. Bu tür sorunlar için kimyasal kullanmak gerekli değildir. Bazen çözüm oldukça basittir. Tıpkı kibrit çöpü gibi.
Kaynak : https://gardeningsoul.com/you-should-place-mathces/