Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Mutfaktaki 10 Doğal “Antibiyotik”

Mutfaktaki 10 doğal “antibiyotik” tüm dünya için “ölümcül tehdit” olan gereksiz antibiyotik kullanımında Türkiye Avrupa’da bir numara!

Mutfaktaki 10 doğal “antibiyotik” nezle, grip gibi hastalıkların sık görüldüğü bu günlerde mutfakta 10 doğal “antibiyotik”, doğanın şifalı besinlerini soframıza ekleyerek, hastalanmadan önlem almak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek en iyisi. Dilerseniz benzer bir yazımız olan bitkisel kış çayları ve doğal antibiyotikler yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Mutfaktaki 10 Doğal “Antibiyotik”

Doğal, Bitkisel, Organik Antibiyotikler

Sarımsak, Soğan: Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılan mucizevi besin sarımsak, 19. yüzyılda Louis Pasteur’ün araştırmaları ile doğrulanmıştır. Özellikle çiğ tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendiren ve kansere karşı koruyan sarımsak, içerdiği sülfürik bileşikler sayesinde hücre onarımını kolaylaştırır ve ayrıca Helicobacter pylori gibi bazı bakterilerin çoğalmasını engeller.

Kefir: Kefir, özellikle mikropların yaygın olduğu bu günlerde vücut direncini artırmak için mükemmeldir. Son yıllarda yapılan tüm araştırmalar, üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyuculuğunu kanıtlamıştır. Kefir, grip enfeksiyonlarına karşı korurken, bağırsakta kansere neden olan faktörleri engeller, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine faydalıdır.

Mutfaktaki 10 Doğal “Antibiyotik” 1

Ispanak: Bağışıklık sisteminin süper gıdalarından biri olan ıspanak, A, B, C ve E vitamine ek olarak kalsiyum, magnezyum, kuvarsetin içerir. Ispanakta bol miktarda bulunan, enfeksiyonları önleyen ve bağışıklığı güçlendirir. Kalp dostu ıspanak ayrıca yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir.

Nar: Özellikle kış aylarında artan grip enfeksiyonlarından koruyan, kalp ve damar dostu bir meyvedir. 1 adet nar günlük C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılar. Damar tıkanıklığını azaltma ve tansiyonu düşürme özelliğine sahiptir. Kansere karşı koruyucu etkisi olan nar, fiziksel aktivite sonrası vücudun yorgunluğunu da geciktirir.

Pırasa: Sağlığa faydaları çok yüksek olan pırasa, kalp dostu bir besindir. İçerdiği flavonoidler ve kafurol sayesinde kan damarlarındaki hasarın giderilmesine yardımcı olur. Sindirim sistemi sorunu olanların çok iyi pişirip az miktarda tüketmesinde fayda vardır.

Kivi: Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendiren kivi, tam anlamıyla C vitamini deposudur. Kivinin bilinmeyen bir özelliği de portakaldan daha fazla C vitamini içermesidir ve bir kivi, günlük C vitamini ihtiyacından daha fazlasına sahiptir. İçindeki pektin maddesinden dolayı vücudu toksinlerden arındırır ayrıca DNA’yı korur. Kan şekeri kontrolü için faydalı olan kivi, içerdiği lif sayesinde sindiriminizi kolaylaştırır ve kolesterolü dengede tutar. İngiltere’de yapılan araştırmalar kivinin küçük çocuklarda öksürme, hapşırma ve nefes darlığı gibi bazı hastalıklara olumlu etkisi olduğunu ortaya koyuyor.

Mutfaktaki 10 Doğal “Antibiyotik” 2

Zencefil: Doğanın mucizevi besinlerinden biri olan zencefil, çok tüketmemek koşuluyla üst solunum yolu enfeksiyonlarından gripten kansere kadar birçok fayda sağlar. Zencefil, sindirimi ve sindirimi kolaylaştırmasının yanı sıra, mide bulantısını yok eden, kolesterolü en aza düşüren ve kanın pıhtılaşmasını önleyen ağrı kesici özelliklere de sahiptir. ABD’de Michigan Üniversitesi’nde yapılmış olan bir araştırmada, zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de kullanılabileceğini ortaya koydu.

Kırmızı Biber: Kırmızı biber, C vitamini ve potasyum açısından zengin bir besindir. İçeriğinde bol miktarda bulunan C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir, ayrıca içindeki potasyum da kalp krizi riskini azaltır. Analjezik ve antienflamatuar etkisinin yanı sıra kolesterolü en aza indirir, mide asidini ise düzenler ve mikrop öldürücü özelliği ile kışın şifa kaynağı olarak öne çıkar.

Brokoli: Brokoli, içerdiği sülforan maddesi sayesinde antioksidan aktivite göstererek bağışıklığınızı destekler. C vitamini ve E vitaminini beraber içerdiğinden bağışıklık sistemini uyarır.

Mutfaktaki 10 Doğal “Antibiyotik” 3

Turp: “Turp gibi olmak” ifadesinin boşuna kullanılmadığı açıktır. Çünkü içinde bulunan zengin C vitamini, folik asit, fosfor ve yüksek diyet lifi ile tam bir sağlık içeren gıdalardandır. Çok güçlü olarak antioksidan olan turp, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda tedavi için birdir. Ayrıca bunlara ek olarak da, öksürüğe de iyi gelir.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler