Yeni başlayanlar için el nakışı nasıl yapılır temel tekniklerden bahsedeceğiz. Resimli anlatımlarla ve videolu anlatımlarla. Bu tekniklerle birçok çalışma yapabilirsiniz. Kanaviçe etamin örneklerinde, brezilya nakışı örneklerinde kullanabilirsiniz. Yeni başlayanlar için etamin örneklerinden bahsetmiştik. Kanaviçe kumaşlar üzerine çarpı işi yapılışını baştan sona resimli olarak paylaşmıştık. Nakışa yeni başlayanlar, elinde, kasnakta nakış yapmak isteyenler için güzel teknikler var. El nakışı nasıl yapılır inceleyebilir kasnak pano modellerinde, havlu süslemelerinde, kıyafet süslemelerinde, battaniye modelleri süslemede, bebek örgülerini süslemede kullanabilirsiniz. Nakışa yeni başladınız ve kumaşlar hakkında bilginiz yoksa nakış için en iyi kumaş nasıl seçilir inceleyebilir, kumaşlar hakkında fikir edinebilirsiniz. El nakışı desenlerine geçelim. Ve kumaşlarımıza keyifle işleyelim.
7 farklı teknikle el nakışı nasıl yapılır resimli ve videolu anlatımlarla hazırladık. Beğendiğiniz şablonlarla bu teknikleri kullanabilirsiniz. Teğel alma, tohum işi gibi tekniklerin yapılışını inceleyeceğiz. Teğeli birçok yerde kullanıyoruz. Kıyafet dikerken bazı kısımların dikerken kaymaması için çok kullandığımız bir teknik. Yine çeşitli süslemelerde de kullanıyoruz. Tohum işini de brezilya nakışı teknikleri ile birlikte kullanıyoruz. Hadi başlayalım el nakışı nasıl yapılır basit desenlere.
1. Tekniğimiz teğel alma tekniği. Belirli aralıklarla düz dikiş olarak yapıyoruz.
Resimli olarak bu şekilde yapılışı. Şimdi videolu olarak izleyelim.
2. teknik ise sap işi tekniği. Video sayesinde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
3. teknik ise papatya tekniği. Papatya yapıyoruz.
4. teknik zincir dikiş tekniği. Birçok yerde kullanacağınız bir teknik.
5. teknik ise tam ismini bilmiyorum. Bir çeşit dal işi diyebiliriz. Tohum işinde, çiçek yapımında dal olarak kullanabilirsiniz.
6. tekniğe geçtik. Güzel bir yaprak yapıyoruz.
Son teknik olan 7. tekniğe geçtik. Tohum işi tekniği. Örgüleri, kumaşları süslemek için birçok yerde kullanıyoruz.
Kaynak : https://blog.buttinette.com/handarbeiten/kleine-stickkunde/