Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Hırka Modelleri Yapılışı

Şiş örgü modellerinin ve tığ işi örgü modellerinin birleşiminden oluşan harika bir hırka. Kolay, şık ve zarif. Genç kızlarınız için, kendiniz için kısacası her yaş için örebilirsiniz. Mevsimlik olarak kullanılabilecek güzel bir model. Hırka modellerinin tam kullanma zamanı geldi. Mevsimlik olarak serin bahar günlerinde kullanabilirsiniz. El örgü hırka, tığ işi panço hırka olarak paylaştığımız modelde mevsimlik olarak kullanılabilecek şık modellerden. Hırka yapımı için motifli örgüleri de kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz motiflerden beğendiğiniz renklerle çok hoş, çok şık hırkalar örebilirsiniz. Önceki yazılarımızda birçok tarif bulabilirsiniz. Bugün örgü hırka modelleri yapılışı için trabtanlarla yaptığımız bir örneği kullanıyoruz. Kullanılan iple hırka çok güzel olmuş. Hemen tarifine geçelim.

Hırka Örnekleri Açıklamalı

Örgü hırka modelleri yapılışında kullandığımız örneği V trabzan olarak farklı örneklerde kullanmıştık. Aynı yere arada zincir çekerek yaptığımız traban. Modelde % 100 yün 50 gramlık iplerden kullanılmış. 2. iplik ise % 70 alpaka % 16 poliamid, % 12 koyun yünü bir iplik kullanılmış. Soluk gül renginde. Ve 6.5 mm tığ ile örülmüş. Lastik kısımları ise 4.5 mm misinalı şiş ile örülmüş.

2 renk iplik birbirine karıştırılarak aynı anda 2 iplik kullanılarak örülmüş. Model 3 ve katları + 1 zincir çekilerek örülüyor. Kendi bedeninize göre veya örmek istediğiniz bedene göre 1 düz 1 ters lastik örerek başlıyorsunuz. Yeterli uzunluğa ulaştığı zaman ana desene geçiyoruz.

Örgü Hırka Modelleri Yapılışı

Aynı yere 2 traban son ilmekleri birlikte ör, 1 zincir 2 trabzan son ilmekleri birlikte ör şeklinde ana desenimiz. Hırkayı ise aşağıda bulunan cm ölçülerine göre örebilirsiniz.

Örgü Hırka Modelleri Yapılışı 1

36 – 38, 40 – 42 , 44 – 46 bedenleri cm olarak ölçüsü verilmiştir. Yada her zaman ördüğünüz bir ölçüyü kendinize göre modeli kurarak örebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgiye kaynak kısmından ulaşabilirsiniz.

Örgü Hırka Modelleri Yapılışı 2

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler