Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Bade Sultan Lif Yapılışı

Yepyeni bir tasarım daha. Sadece lif modelleri olarak değil farklı örgü modelleri olarak da kullanacağınız bir örnek. Ortadaki çiçeği farklı yerlerde, süslemelerde kullanabilirsiniz. Altına bir kumaş geçirip örgü iğnelik modelleri olarak kullanabilirsiniz. Tamamını farklı bir iple örüp yuvarlak dantel modelleri olarak kullanabilirsiniz. Biz bugün lif örnekleri olarak yapılışından bahsedeceğiz. Bade sultan lif yapılışını detaylı bir şekilde videoda bulabilirsiniz. Yepyeni bir model. Lif modelleri yapılışında yeni tasarımlara yer veriyor ve anlatımlarını videolu olarak hazırlıyoruz. Uzun lale lif modeli yapılışı gibi.

Yuvarlak Lif Modelleri Yapılışı

Bade sultan lif yapılışı için gerekli olan malzemelerimiz istenilen renkte lif ipleri çiçek yapımı için ve vazgeçilmez 2 renk yeşil ve beyaz lif ipi. 7 numara tiğ ve makas. Yapılışı ise öncelikle orta çiçeği tercih edilen renklerde örerek başlıyoruz. Kenarlarda yeşil ip ile yaprakları yaparak bitiriyoruz. Beyaz ip ile lifimizi tekli fıstık ve mısır orgu tekniğiyle ördükten sonra ortaya badem şekli çıkıyor. Yapımı oldukça kolay ve günlük olarak kullanılabilecek bir modeldir.  Lifimizin ilk sırasında yaprakların üst ve orta kısımlarında tekli fıstıklarla bir yuvarlak görüntü elde ediyoruz. Sonraki sırada ise yaprakların üst tarafında kalan yerlere mısır orgu tekniğini uygularken yaprakların ortada kalan yerlerine 4 tane tekli fıstık çalışarak badem sekli için ilk zemini hazırlıyoruz. Bir üst sırada badem şekli için ördüğümüz tekli fıstıklarda arttırma işlemi yapıyoruz ve sonraki 3 sırayı da ayni şekilde örüyoruz.

Model uç kısımlara doğru değişirken yaprakların üst kısımlarında kalan yerlerde arttırma yaprakların orta kısımlarında eksiltme işlemi yaparak badem görüntüsünü elde ediyoruz. Toplamda 10 sıradan oluşan modelimizin en çok tercih edilen özelliği hem günlük kullanıma uygun hem de görsel olarak gelin çeyizlerini de süsleyecek olmasıdır. Modelimiz tekli fıstık ve mısır orgu tekniği üzerine kurulmuştur. Her bir sırası örüldükçe detayları ortaya çıkmaya başlamıştır. 8 dilimden oluşan badem sekli nedeniyle Bade Sultan ismini alarak beğenilerinize sunulmuştur. Şimdiden yapacak olan herkese kolay gelsin.

Bade Sultan Lif Yapılışı 3

Bade Sultan Lif Yapılışı 1

Bade Sultan Lif Yapılışı

Bade Sultan Lif Yapılışı 2

Şimdide çiçeğin ve fıstıklı kısmın yapılışını görelim. İyi seyirler.

Benzer İçerikler
1 thoughts on “Bade Sultan Lif Yapılışı”
  1. MIRIAN SUBIRATS dedi ki:

    me encantooooooooooooo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler