Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Makrome İpten Peçetelik Yapımı

Makrome modellerinden güzel bir örgü modeli daha. Peçetelik modelleri örüyoruz. Ölçüleri 13x 13 cm civarında. Peçetelik nasıl yapılır öğrendikten sonra istediğimiz ölçülerde dekoratif peçetelik modelleri örebiliriz. Makrome peçetelik yapımı kolay düğüm tekniklerinden oluşuyor. Çeşitli malzemeler kullanarak peçetelikler ördük. Amigurumi peçetelik modelleri ördük. Hasır iplerle sepet şeklinde peçetelikler ördük. Plastik kanvas peçetelik modelleri ve yapılışı hazırladık. Lif ipinden peçetelik yapımı hazırladık. Bugünde makrome ipleriyle peçetelikler öreceğiz. Masa düzenimize çok yakışacak çok şık duracak peçeteliklerden. Burada tüm peçetelik modellerimize değinemiyoruz. Daha fazlasına önceki içeriklerimizden ulaşabilirsiniz. Şimdi makrome ipten peçetelik yapımını öğrenelim.

Makrome Peçetelik Nasıl Yapılır?

Pamuklu makrome ipleriyle örülmüş kare peçetelik modeli yapılışı hazırladık. Bu modelden yola çıkarak farklı ölçülerde güzel peçetelikler örebiliriz. Peçeteliğin yapımında 3 mm kalınlığında makrome ipi kullanılmış.

  • 14 adet  250 cm ip hazırlayıp 100 cmden 2 ye katlıyoruz.
  • 28 adet 80 cm ip hazırlayıp 30 cmden ölçüp katlayalım.
  • 1 adet 70 cm ip hazırlayıp

Toplamda kullanılan ip ölçüsü yaklaşık 60m. Bu ip ölçüleri 13x 13 cm bir kutu için geçerli. Daha büyük kutularda ip ölçüleri değişecektir.

Makrome İpten Peçetelik Yapımı 1

Makrome İpten Peçetelik Yapımı

Son olarak videoya geçelim. Baştan sona detaylı yapılışıyla makrome ipten peçetelik yapımını öğrenelim. İyi seyirler.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler