Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

İğne Oyası Pike Takımı Yapılışı

İğne oyası modellerinden pike takımlarında, havlu kenarlarında veya namaz örtüsü kenarlarında kullanacağınız bir modelin yapılışını hazırladık. İğne oyası pike takımı yapılışı. İğne oyası dağ çeşitleri ve güzel bir motifin birbiri ile uyumundan oluşan çok güzel bir model. Ağır iğne oyası örneklerinden. İnsan pikeyi yaptırdığında kullanmaya kıyamaz. Nesilden nesile gidecek el emeği göz nuru çeyizlerden olacak. Anneden kıza, kızdan kendi kızına…

Pike takımında kullanılan motifi tek başına veya farklı iğne oyalarıyla da kullanabilirsiniz. Mesela daha önce iğne oyası motif yapılışı hazırlamıştık. Orada bulunan modellerden fikir edinebilir motifi aynı şekilde kullanabilirsiniz. İğne oyası pike, havlu, bohça örneği yapılışı iki renkli ip kullanarak yapılıyor. Bir ana rengimiz birde kontur rengimiz. Beyaz ve gold, gümüş renkleri seçerek iğne oyası örneklerini yapabilirsiniz. İğne oyası pike takımı yapılışında kullanacağımız çok hoş göz alıcı güzellikte bir model. Aynı zamanda iğne oyası havlu kenarları veya iğne oyası mevlüt örtüsü yapımında da kullanabilirsiniz.

İğne Oyası Pike Takımı Modeli Nasıl Yapılır?

İğne oyası dağlarla bir şerit hazırlıyoruz. Tabi dağların arasına motiflerin sığacağı boşluğu bırakmayı unutmuyoruz. Daha sonra motiflerimizi yapıyoruz. Modeli tamamlayıp ortaya aşağıdaki gibi bir model çıkartıyoruz.

İğne Oyası Pike Takımı Yapılışı 2

İğne Oyası Pike Takımı Yapılışı

İğne Oyası Pike Takımı Yapılışı 1

Bayıldım. Çok güzel değil mi. Eminim sizde çok beğendiniz. O halde ne yapıyoruz. Hemen videoya geçip iğne oyası pike takımı yapılışını öğreniyoruz. Unutmuyoruz istersek havlu veya namaz örtülerinde de kullanıyoruz.

Kaynak : https://www.instagram.com/p/CTU9PL4jvBw/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler