Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu Örgü Fan Şal Modeli Yapılışı

Merhaba Arkadaşlar. Yine güzel bir örgü şal modeli anlatmak istiyorum sizlere. İnce ip ve kalın şişle örülen bir model. Tıpkı daha önce sizlere anlattığımız bahar şal modeli yapılışı gibi. Ama siz her türlü ip ile örebilirsiniz. Her türlü ip ile örebileceğiniz diğer şal modeli ise videolu virüs şal yapılışı. Sizler tarafından beğenilen diğer şal modellerimiz için sitemize bekleriz.

Fan Modeli Örgü Şal Nasıl Yapılır ?

İstediğimiz uzunlukta zincir çekerek başlayalım. Çektiğimiz zincire ilave olarak 6 zincir daha çekelim. İlk etapta çektiğimiz zincirin başına sık iğne ile batalım ve ilmeği uzatalım. Yanındaki zincirden devam ederek tıpkı tunus işinde olduğu gibi 13 zincirin içinden ilmek çıkartalım. İlmeklerimiz uzun ve hepsi aynı boyda olacak. Daha sonra tığa ilmek dolayıp hepsini birlikte örelim. 6 zincir çekip hemen ilmeklerin bitimindeki zincir içine sık iğne ile batalım. Tekrar 6 zincir çekip zincir içinden ilmek çıkartarak sıra sonuna kadar yaprakları yapmaya devam edelim.

Videolu Örgü Fan Şal Modeli Yapılışı 1

1 zincir çekip dönelim. Sıra sonuna kadar her bir zincir üzerine bir kez batarak sık iğne yapalım. Yaprakların üst kısmına da bir kez batıp sık iğne yapalım.

Videolu Örgü Fan Şal Modeli Yapılışı 2

Dönelim ve ilmeğimizi uzatıp yaprak yapmaya devam edelim. Model bu şekilde tur tekrarı yaparak devam ediyor. Yapraklar birbirinin arasında olacak şekilde örülüyor. Kolay, şık ve gösterişli bir model. Çeyiz hazırlığında olan arkadaşlarda rahatlıkla yapabilirsiniz.

Videolu Örgü Fan Şal Modeli Yapılışı 3

Videolu Örgü Fan Şal Modeli Yapılışı

Son olarak videoya geçelim ve fan modeli şalın yapılışını öğrenelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler