Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı

Yepyeni bir sepet örneği hazırladık. Örgü sepet modellerinden yine çok amaçlı bir örgü. Örgü saksı kılıfı olarak örebiliriz. Penye ip sepet modelleri olarak kullanabiliriz. Banyo dekorasyonunda, mutfak dekorasyonunda kullanılabilir. Hobi malzemelerimizi, iplerimizi koyabiliriz içine. Penye ip sepet modelleri ve şemalarını takip ederek eviniz için çok şık sepetler örebilirsiniz. Sepeti örmek oldukça kolay. Biraz tığ işi tekniklerini bilmek yeterli. 2 renk kullanarak yeni model sepetimizi örüyoruz. Penye örgü sepet yapımı için içten geçirdiğimiz ip için elinizde olan parça ipleri kullanabilirsiniz. Penye ipten tabanlıklı sepet yapılışı için tığ işinden bildiğimiz teknikleri kullanarak örüyoruz. Eğer aklınıza takılan bir konu olursa yorum kısmından çekinmeden sorabilirsiniz. Sizden gelen soruları en kısa sürede cevaplamaya çalışıyoruz. Şimdi sepetimizin anlatımına geçelim.

Tabanlıklı Sepet Nasıl Örülür?

Tabanlığı ve üst sepet kısmını ayrı ayrı örebilirsiniz. Yada modelde olduğu gibi birleşik olarak kullanabilirsiniz. Penye ipten tabanlıklı sepet yapılışı hasır iplerle örülüp saksı kılıfı olarak kullanılabilir. Gözümde canlandırdım çok güzel oluyor. Sepetin yapılışını şemalarla hazırladık. İlk olarak tabanlığın şemasına bir göz atalım.

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 6

Şemamızı uygularken 5. turda arka ilmeklere batarak tabanlığı örüyoruz. Tabanlığı tamamen bitirdikten sonra aşağıdaki şemada olduğu gibi. 5. turdaki ön ilmeklere batarak ipi sabitliyor sepeti örmeye başlıyoruz.

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 1

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 4

Sık iğneyle sepetimizi örüyoruz. Aralardan aşağıdaki gibi 2. rengimizi geçiriyoruz. Örerken de ipleri geçirebilirsiniz. Ya da sepet bittiğinde iğne ile geçirebilirsiniz.

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 3

Böylece sepeti tamamlamış olduk. Mavi beyaz tonlarında ördüğümüz sepet muhteşem oldu. İşte karşınızda tabanlıklı sepet modeli.

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 5

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı 2

Penye İple Tabanlıklı Sepet Yapılışı

Kaynak : http://helenacc.blogspot.com/2014/09/cesto-tracejado-em-trapilho.html

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler