Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı

Tığ işi örgü modelleri ile devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde sizlerle şapkasını paylaştığımız modelin bugün örgü boyunluk modellerini paylaşıyoruz. Takım olarak kullanabileceğiniz örneklerden. Örgü atkı boyunluk yapımı kırmızı renklerde, saç örgüsü ve düğmelerle süslenmiş bir örnek. Sizde düz olarak ördüğünüz örgülere düğmeler, farklı örgü örnekleri ekleyerek yeni bir tasarım oluşturabilirsiniz. Boyunluk nasıl örülür sizlere anlatımını ayrıntılı bir şekilde hazırladık. Eğer takım olarak şapkasını da örmek isterseniz  fıstıklı örgü şapka yapılışından ulaşabilirsiniz. Örgü atkı boyunluk yapımı ile şapka çok şık bir takım olacak. Örgü boyunluk örnekleri için sizde sevdiğiniz tığ işi örnekleri kullanabilirsiniz. Şapkanın yapılışında fıstıkları nasıl yaptığımızdan bahsetmiştik. Resimlerini orada bulabilirsiniz.

Örgü Boyunluk Modelleri ve Yapılışı

Kırmızı olsun 3 fazla olsun. Kırmızı renk hem kışa hem de tüm örgülere çok yakışıyor. Kırmızı ile ne örülürse örülsün çok güzel duruyor. Boyunluğun yapımında 5 mm tığ kullanılmış. Bu ölçülere uyacak ipler seçebilirsiniz. Yünlü ipler, akrilik ipler kullanabilirsiniz. Ayrıca 3 adet düğmeye ihtiyacımız olacak. Evet örgü atkı boyunluk yapımına başlıyoruz.

1. bölümde 46 zincir çekerek başlıyoruz. Ve üzerine fıstıklarımızı yapıyoruz. 65 cm olana kadar fıstıkları örüyoruz.

2. bölümde atkı 3 bölümden oluşuyor. Genişliğini uzunluğunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Modeldekinden farklı sayılarda ördüyseniz bölümleri ayırırken ona göre ayarlama yapmanız gerekir. 46 zincir çekerek başlıyoruz. Az önce ördüğümüz gibi fıstıkları örüyoruz. 15 – 20 sıra kadar örüyoruz. Burada örgüyü 3 e bölüyoruz. 1. parçamız fıstıklı olarak devam ediyor. 2 parça sadece trabzanlar örüyoruz. 3. parçada trabzanlara önden batarak örüyoruz. 3 şerit olmuş oluyor yani. Bu şeritleri saç örgüsü gibi örüyoruz. Daha sonra ördüğümüz 2 parçayı uç kasımlarından birbirine dikerek birleştiriyoruz.

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı 3

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı 1

Resimlere bakıldığında daha net görünecektir. Eğer anlatım karışık geldiyse. Aslında kolay bir model. Düğmeleri de dikince boyunluğu tamamlıyoruz. Birçok renkle örebilirsiniz. Şeritleri farklı renkte de örebilirsiniz.

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı 2

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı

Yada tam tersi önce şeritleri örüp saç örgüsü yapabilir üzerine birleştirerek fıstıklı kısmı yapabilirsiniz. 2 şekilde de örülebilir.

Örgü Atkı Boyunluk Yapımı 5

Kaynak : https://www.mooglyblog.com/madly-love/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler