Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı

Bebek battaniyesi modelleri olarak da örebileceğiniz altıgen motifli harika bir örnek yapılışı var sırada. Tek kişilik örgü battaniye yapılışı erkek çocuklarının çok seveceği modellerden. Renkleri değiştirerek kız çocukları içinde yapabilirsiniz. Çift kişilik yatak örtüsü olarak da örebilirsiniz. Battaniye modellerinde 500 den fazla model var. Beğendiklerinizi örebilir ve kullanabilirsiniz. Motifi isterseniz evde kalan ipleri değerlendirmek içinde örebilirsiniz. Harika olacaktık. Tığ işinden renk renk bir battaniye. Battaniye, örgü gibi örgüler örmek istiyorsanız zikzak battaniye yapımı da çok güzel duruyor. Örgü battaniye olarak şiş veya tığ fark etmez beğendiğiniz örnekleri örebilirsiniz. Her zaman olduğu gibi daha fazla modelin yapılışına mimuu.com ana sayfadan ulaşabilirsiniz.

Futbol Battaniye Nasıl Örülür?

Futbol topu şeklinde şapka yapılışından bahsetmiştik daha önce. Benzer bir motifle harika bir şapka örmüştük erkek çocukları için. İsterseniz battaniye yapımında da şapkada kullanılan motifi örebilirsiniz. Siyah beyaz renkleri kullanarak battaniyeyi örüyoruz. Altıgen motif. Hemen şemaya geçelim.

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı 2

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı 4

Motife sihirli halka ile başlıyoruz. 3 zincir çekip yanına 2 trabzan yapıyoruz. 3 zincir çekip 3 trabzan yapıyoruz. Bu işlemi 6 yuva olacak şekilde örüyoruz. Bir sonraki turda ise yine 3 zincir ile başlayıp ilk yuvaya yanına 2 trabzan yapıyoruz. Aynı yere 3 zincir çekip 3 trabzan yapıyoruz. Bu işlemi arada zincir çekmeden diğer yuvalara da yapıyoruz.

3. tura geldiğimizde şemada olduğu gibi yine yuvaya aynı yere 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan yapıyoruz. Araya gelip 3 trabzan yapıyoruz. Tekrar yuvaya gelip 3 trabzan, 3 zincir, 3 trabzan yapıyoruz. Bu şekilde örmeye devam ederek motifi büyütebilirsiniz. Ve yine farklı örgülerde de kullanabilirsiniz. Paspas modellerinde de çok güzel duracaktır. Penye iplerle örüldüğünde.

Hadi şimdi tek kişilik örgü battaniye yapılışının bitmiş haline göz atalım.

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı 1

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı

Tek Kişilik Örgü Battaniye Yapılışı 3

Kaynak : https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/2014/06/voetbal-deken.html

https://www.ravelry.com/patterns/library/dc-cluster-granny-hexagon

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler