Sizlere yine çok güzel bir şal modeli anlatmak istiyorum. Sonbahar yaprakları şal modeli. İsterseniz bluz olarak da örebilirsiniz. İki modelde de nasıl yapıldığını göreceksiniz. Çeyiz hazırlığında olan arkadaşlarımız kızları için gelinleri için yapabilirler. Çok zarif bir model. Sizlere daha önce anlattığımız şal modelleri gibi. Modelin yapılışını şema olarak vereceğiz. Şemada kısaltmaların ne anlama geldiğini vereceğiz.
Modelde kullanılan kısaltmaları önce aşağıda şema olarak görelim. Altında ise sizlere ne anlama geldiğini söyleyeceğim.
Şemada kullanılan daire şekli şişe ip dolama anlamına geliyor. İçi boş olan kare düz örgü demek. Sol köşeden çapraz inen çizgi ise 2 ilmeği birlikte sola kes, sağ köşeden yatık çizgi ise iki ilmeği birlikte sağa kes demek. İçi gri dolu kutucuk ise ilmek yokmuş gibi düşünülecek. Normal şekilde örmeye devam edilecek. Yukarıda birleşen 3 çizgi ise 2 ilmeği sağa örmeden geçir 1 ör sağdakileri sola geçir anlamına geliyor. Daha ayrıntılı bilgiyi kaynakça bölümünden ulaşabilirsiniz.
Şemadan takip ederek çok güzel şal modelleri ören arkadaşlarımız var. Haruni şal yapılışı bunlardan biri. Çok beğenilen bir model. Şimdi ise sonbahar yaprakları şal modelimizi görelim. Dilerseniz yazlık bluz modeli olarak da yapabilirsiniz. Çok güzel bir model. Şalı örüp bitirdiğinizde gerdirme işlemi yapabilirsiniz. Ütüleme olmadan yapılan bu işlem daha güzel ve kalıcı oluyor.