Kolay ve güzel bir şal modeli hazırladık sizler için. Nasıl yapıldığını birazdan vereceğiz. Yan yana kutucuklarla basit geometrik desenden oluşuyor. Dikdörtgen şal modelleri şişle yapılan bir örnek birazdan paylaşacağımız model. Şallarda daha önce birçok kez paylaştığım şal gerdirme işlemi yapıyoruz. Ve bu teknikle şallar ütüye gerek kalmadan daha şık oluyor. Birçok şal modellerinde kullanabilirsiniz. Tığ işi örgü modelleri olarak da, şiş örgü modelleri olarak da örülmüş olsa kullanabilirsiniz. Yapraklar şal modelinde kullanabilirsiniz. Ajurlu örgü modellerinde kullanabilirsiniz.
Bu modeli yaparken şişe istediğiniz sayıda ilmek atarak başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus tek sayı olması. Tek parça olarak örülüyor. 2 farklı şema var. Orta merkeze gelene kadar Cart – A merkezden sonra Cart B uygulanacak. Bu iki kartı uyguladığımızda şal V şeklini alacak. Şiş olarak 4 – 5 mm tercih edebilirsiniz. ( Şişler kullanacağınız ipe göre değişir ) Verilen ölçülerde yaptığınızda şalın uzunluğu 140 cm, genişliği ise 25 cm civarında oluyor.
Şalda kullanılan kısaltmalar
yo – şişe 1 kez ip dola
k2tog – 2 ilmeği birlikte düz ör
ssk – 2 ilmeği birlikte sola kes
PM – işaretleyici yerine tak
SM – işaretleyiciyi diğer şişe geçir
Şimdi sizlere şalın şemasını verelim.
Şalın yarısı için Cart A, diğer yarısı için Cart B şemasını kullanıyoruz. Şal bittiğinde aşağıdaki gibi görünecektir.
Kaynak : http://www.ravelry.com/patterns/library/imaarat
www.swatchophile.wordpress.com/2014/08/06/imaarat/
Ben bu şanlı yapmak istiyorum fakat yeni başlıyorum örgüye kaç ilmek yapmam lazım birde cart b nedir anlamadim lütfen yardımcı olursanız sevinirim
Şemada Cart A ve B yanyana verildi. İlmek sayısı tek sayı olacak şeklide istediğiniz kadar ilmek atarak başlayabilirsiniz. Önce az olarak ilmek atın . Örneği kavradıktan sonra istediğiniz kadar atabilirsiniz. Genelde 60 cm olacak şekilde ilmek atılıyor. Bu ölçü ipin kalınlık ve inceliğine göre değişir.
boşluk ve tireler de nasıl örmem gerek anlayamadım detay verirseniz sevinirim
Merhaba Elif Hanım. Boşlukları dikkate almıyorsunuz. Tireler ise çift sayılı turlarda tüm turu düz örgü olarak örüyorsunuz.