Pratik bilgilerden zaman zaman bahsediyoruz. Bugün plastik kapıların temizliğinden, plastik pencerelerin temizliğinden bahsedeceğiz. Temizlik konusunda pimapenlerin temizliği için çeşitli deterjanlar kullanılıyor. Ona geçmeden önce rutubet nasıl temizlenir, ev temizliği için doğal temizlik ipuçlarını da incelemenizi öneririm. Plastik doğrama temizliğine geçelim.
Ahşap doğramalardan vazgeçip ısı ve ses yalıtımı daha iyi olan pimapen pencere ve kapılara geçtiğimizden beri çok değişik temizleme malzemeleri ve teknikleri kullanılmakta. Bu videoda Plastik Pimapen Kapıların Temizliği Nasıl Yapılır? Bundan bahsedeceğiz. Değişik tekniklerden birisi asetonla pimapen temizliği, asetonla yapacağınız temizlik, benzin, mazot la yapılan temizlikte olduğu gibi uygun değil. Asetonla pimapen pencere ve kapılarınızı silmeyin.
Arap sabunu ve sirke ile pimapen temizliği konusunda diyeceğim tek şey. Sirke kullanımı konusunda tatmin edici bir bilgiye rastlamadım. Asidik özelliğe sahip sirke pimapen kapı ve pencerelere ne yapar tam olarak bilemiyorum. Pimapen üreticileri temizlik için sirke kullanımı konusunda bir bilgi paylaşmamışlardır. Yeni takılan pimapenlerin temizliğini yapmadan önce koruma bantlarını çıkartmamanızı öneririm. Yeni ürün üzerinde inşaat pisliği toz ve boya gibi lekeler olacaktır. Bol sulu ve deterjanlı bez ile temizleyin ve yüzeydeki kirleri alın. Bol su ve deterjan kullanmanız yüzeydeki tozların cam ve çerçeveyi çizmesini engelleyecektir. Daha sonra koruma bantlarını çıkartın, bantları çıkartıktan sonra tekrar deterjanlı nemli bez ile silin.
Peki pimapen bandları nasıl temizlenir? Pimapen bantları mümkün olduğu kadar çabuk çıkartın. Güneşe maruz kaldığı her gün bandı çıkartmak daha da zorlaşacaktır. Geç kaldıysanız, çıkartırken kopmalar oluyorsa 15- 20 cm uzaklıktan saç kurutma makinesiyle ısıtarak çıkartabilirsiniz. Bu işlem sırasında makineyi fazla yaklaştırmayın. Pimapen büyük zarar görebilir. İçerisinde aşındırıcı barındırmayan, asidik özelliği olmayan bulaşık deterjanı ve diğer malzemelerle temizlik yapabilirsiniz. Temizlik esnasında pencere ve kapıdaki metal aksamları kurulamayı unutmayın. Bol su ile metal parçaları silmeyin. Paslanmasına sebep olabilir. Kolay gelsin.