Patik modellerinden mor ve krem rengi ile yapılmış çok güzel bir örnek. Patik modelleri anlatımlı örnekleri dilediğiniz renklerle örebilirsiniz. Patik ipleri ile, akrilik iplerle beğendiğiniz desenlerde patik örnekleri örebilirsiniz. Çeyizlerde patik modelleri, şal modelleri, yelek modelleri ve iğne oyaları mutlaka çeşit çeşit olur. Tunus işi patik yapılışı çeşitlerinden de çok örülür. Üzeri desenli, boncuklu patikler. Dilerseniz hemen patik modelleri ve yapılışına geçelim. Ve ister kendimiz için ister hediyelik fikirler için örmeye başlayalım.
Patik modelleri ve yapılışı için 2 adet patik ipi, 2 numara tığ kullanıyoruz. Modelde verilen ölçüler 37 – 38 numara ayak için uygun.
Sihirli halkayla patik ucuna başlıyoruz. Halkanın içine 13 trabzan yapıyoruz. 2. sıra da 26 3. Sırada 35 4. ve 5 sıralar da 35 6. sırayı da 49 trabzan ile patik ucunu bitiriyoruz. 2 renk ile patiğimizin model kısmını öreceğiz. Modeli örerken ipleri aradan yürüterek devam edeceğiz. 49 trabzan modeli oturtturmak için bazı zincirle çift batıp modeli kuruyoruz. Eflatunla ipi sabitleyerek 1 tam trabzan yapıyoruz. 2. trabzanı yarım çekim 2 ilmeği beyaz ipi bağlayıp çekiyoruz. 3 trabzan beyazla tam trabzan 4. Yarım trabzan yapıp eflatunla kalan ilmekleri çekiyoruz. Sıra bitiminde 9 modele tamamlıyoruz. 2.sırayı rengine göre aynen örüyoruz. 1 sıra üzerine eflatun iple 2li trabzan örüyoruz. Tekrar modeli kurup modeli 2 sırada bitiyoruz. Model kısmını 4 sıra arasındaki trabzanı 4 sıra da patiğin ön kısmını bitiriyoruz. Yan kısmın da orta da 1 model bırakıp beyaz ipi sabitleyerek beyazla yapılan trabzanı eflatunla yapılan trabzan ip yürütüp modeli patiğin yan kısmında da uyguluyoruz. Yanlardaki model sayısı 3 model de bitiyor. Üzerine 4 sıra eflatun iple sadece trabzan örüyoruz. En son sıradaki trabzan sayısı 46 olacak. Topuk kısmı için 20 sağ tarafa , ortaya 6, 20 de sol tarafa trabzan ayırıp topuk kısmı için ayrılan 6 trabzanı sık iğne yapıyoruz. Yanlardaki 20 li trabzanları aynen örüyoruz. 2 sırada topuğu 3 sık iğne batıp 3. sırada 1 düşürerek topuğu bitiriyoruz. Tersine çevirip sık iğne batıp topuğu dikip bitiriyoruz. Model de kenar oyası yapılmamış. İsteğe bağlı kenar oyası da yapabilirsiniz.
Yazılı olarak patiğin yapılışını öğrendik. Benzer şekilde örülen bir video ekleyelim. Bu video sayesinde patiği örmek çok daha kolay olacak.