Yine eğlenirken öğreneceğimiz bir etkinlik hazırladık. Sırada okul öncesi vücudumuz satan etkinliği çalışması var. Bu çalışma ile vücudumuzu daha iyi tanıyacağız. Basit anlatımlarla okul öncesi etkinlikleri ile çocuklarımızla birlikte güzel çalışmalar yapacağız. Çok güzel oyunlar oynayacağız. Mesela yapbozlar yapabiliriz. Çocuklarımızın vücudunu karton üzerine çizebilir onlara organları yerleştirmelerini isteyebiliriz. Uzun kağıtlar üzerine çocuklarımızı yatırıp üzerinden izini alarak kendi vücutlarını çizebiliriz. Vücudumuzu tanıyalım etkinliğine geçmeden önce yine daha önce yaptığımız çalışmalara göz atalım.
Geçtiğimiz günlerde çok güzel eğitici bir etkinliğe imza atmıştık. Okul öncesi veya ilkokul çağlarında yapacağımız çalışmalardan. Detaylara akciğer deneyi okul öncesi çalışmasından ulaşabilirsiniz. Okul öncesi vücudumuz sanat etkinlikleri yine keyif alarak yapacağımız az önce bahsettiğim etkinliklerden biri. Okul öncesi vücudumuz etkinliklerini yaparken el işi kağıtları, fon kartonlar, taş boyamalar, organların maketleri, kulak çubukları gibi birçok malzemeyi kullanabilirsiniz.
Vücudumuzu tanıyalım organlarımız, vücudumuzu tanıyalım iskelet sistemi gibi birçok çalışmanın içinde olduğu bir etkinlik hazırladık. Etkinlik planının içinde yazdırılabilir pdf dosyaları yer alıyor. Bu yazdırılabilir dosyalar sayesinde çocuklar insan vücudunda organları, organların nasıl yerleştiğini, iskelet sistemini öğrenecekler. İnsanın anatomik yapısı çocukların çok ilgisini çeker. Yetişkin bir insan vücudu 206 kemikten oluşur. İskelet sisteminin temel işlemi vücudu dik tutmak.
Sinir sistemi ise vücudun yönetim merkezi diyebiliriz. Bu sistem sayesinde düşünebiliyor, hissedebiliyor, çeşitli aktiviteleri yapabiliyoruz. Karmaşık yapıdan oluşan bir sistemdir. Bu sistemin ana işlevi ise sinir hücreleri arasında sinyalleri iletmek.
Solunum sistemi hava alış verişlerinden sorumludur. En önemli organ akciğerlerdir. İnsan oksijen solur karbondioksit verir. Solunum sisteminin ana işlevi oksijenleri tüm hücrelere iletmek.
Boşaltım Sistemi böbrekler, mesane, üretra, üreterlerden oluşur. Böbrekler şekil olarak fasulyeye benzer ve 10-12 cm büyüklüğünde. Her vücutta 2 tanedir. Ana işlevi ise sindirim sonucu oluşan atıkları dışarı atmaktır.
Vücudumuzun sistemlerinin çoğundan bahsettik. Etkinlikleri çıktı alabilir, kesip vücut üzerinde uygun yerlere yerleştirebilirsiniz.
Kaynak: https://123kidsfun.com/human-body-systems-for-kids-free-printables-homeschooling/