Aslında çok amaçlı olarak kullandığımız örgü modellerinden. Hem örgü süveter hem de örgü boyunluk olarak kullanıyoruz. Ayrıcı örgü eldiven olarak da kullandığımızı söyleyebiliriz. Değişik örgü modellerini sevenler için yeni bir modelin yapılışını hazırladık. Meio örgü süveter. Aslında örmesi çok kolay. Birazdan detaylarıyla öğreneceğiz. Genç kızlara, kendimize hemen örmeye başlayacağız. Yine istediğiniz renk düzeninde istediğiniz şiş örgü örnekleriyle örebilirsiniz. Galeride ise düz örgü, ters örgü, haraşo örgü modeli ve pirinç örgü modeli ile örülmüş örneklerini göreceğiz. Sizde beğendiğiniz modellerle el örgü süveter modellerini örebilirsiniz.
Bugüne kadar tığla veya şişle örülmüş çok güzel süveter modellerinden bahsettik. Farklı modellerde kullanılmış örnekleri örgü süveter yapımında kullandık. Ünlü markalarda gördüğümüz örgüleri evde kendimiz ördük. Tıpkı tığla zara örgü süveter yapılışında olduğu gibi. Kadın örgüsü süveter yapımında sizde birçok örneği kullanarak yeni tasarımlar oluşturabilirsiniz. Meio örgü süveter nasıl örülür öğrenmeye geçelim.
El örgüsü modellerinden yeni ve değişik bir model daha. Süveter örüyoruz. Boru şeklinde ve yanlarda boşluk bırakarak ördüğümüz kolay süveterlerden. İsterseniz dikişsiz olarak dairesel örebilirsiniz. Yada düz parça halinde örüp dikişle birleştirebilirsiniz.
Meio örgü süveterde altta ve üstte toplam 100 ilmek ve 100 sıra var. 100 sıra örülerek bitiriliyor. Süvetere eğer lastik eklemek isterseniz 7 mm şişle şişe 90 ilmek atarak başlayalım. 1 düz 1 ters lastik ile 2 sıra örelim. Daha sonra 9 ilmek örüp 1 artırma ile ilmek sayımızı 100 e çıkartalım. Şişi 100 ilmeğe tamamladıktan sonra 8 mm şişle değiştirelim. Bu sayede alt ve üst kıvrılmamış olacak.
60 sıra ördükten sonra kesme işlemine başlıyoruz. Eğer yanlış çeviri yapmadıysam 10 ilmek örüyoruz. 20 ilmek kesiyoruz. 30 ilmek örüyoruz. Tekrar 20 ilmek kesiyoruz. 10 ilmek örüp diğer tura geçiyoruz. Bu turu bu şekilde ördükten sonra bir sonraki turda geldiğimizde kestiğimiz kısma 20 ilmek ekliyoruz. Üst kısım için 40 sıra örüyoruz. Daha sonra yine şişi 7 mm ile değiştirip 1 düz 1 ters lastik örüyoruz. Yaklaşık 400 – 500 gram iplik yeterli oluyor. Resimlerde süveter pek bir şeye benzemiyor ama giyildiğinde çok hoş duruyor. ( İlmek sayılarını, kesmeleri istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.)
Şimdi aynı şekilde örülmüş farklı süveter modellerini inceleyelim.
Kaynak : https://ru-knitting.livejournal.com/3722040.html