Asma yapraklarını, üzüm yapraklarını birçok farklı şekilde saklama yöntemi ile kış için hazırlıyoruz. Salamura yaprak olarak saklıyoruz tuzlu suda. Kavanozda saklıyoruz. Eğer yerimiz varsa dondurucuda saklıyoruz. Bugün ise kuru yaprak basma nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. Bu yöntemle yapraklarınızı zamanı geldiğinde saklayabilir kışın afiyetle yiyebilirsiniz. Ben salamura yaprak kullanıyorum. Akşamdan veya sabahtan ıslatıp tuzunu çıkartıyorum. Sonrasında kıymalı iç harçla veya zeytinyağlı olarak sarıyorum. Yaprak sarması biraz zahmetli ama yemesi afiyetle. Hemen bitiyor. Yaprak sarması bazen tuzu çıkmıyor. Yaprak sarması tuzlu olursa ne yapmalı daha önce paylaşmıştık. İnceleyerek tuzlu yaprak olursa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Kış için sebzelerin zamanı geldikçe çeşitli yöntemlerle saklıyoruz. Menemenler, domatesler, fasulyeler, bamyalar hazırlıyoruz saklıyoruz. Salamura patlıcan turşu tarifi gibi çeşitli turşu tarifleri yapıyoruz. Kışlık biber saklama yöntemleri ile biberlerimizi hazırlıyoruz. Şimdi kışlık hazırlıklar için kuru yaprak basım nasıl yapılır öğrenelim.
Kuru yaprak basma biraz daha kolay salamuraya yöntemine göre. Ben salamura yaprak daha çok seviyorum. Daha çok kullanıyorum. Eğer salamura yaprak yapmak isterseniz bidonlarımızı seçiyoruz. Salamura yaprak nasıl basılır kısaca bahsedelim. Yaprağımızı alıyoruz. Düzenliyoruz. Demetler halinde cam kavanoza yerleştiriyoruz. Aralara tuz serpiyoruz. Kaynamış ilk sıcaklığı çıkmış suyu kavanozlara doldurup sıkıca kapatıyoruz. Kış için yarağımız hazır.
Saniye Anne bizler için kuru yaprak basma nasıl yapılır detayları ile anlatmış. Sizde bu yöntemle deneyerek kuru yaprak basabilirsiniz. Cam kavanoz, pet şişe, bidon fark etmez. Aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Kuru yaprak basma nasıl yapılır Saniye annemizden öğrenelim.