İğne oyası derslerine başlıyoruz. İlk defa iğne oyası yapacak, iğne oyası öğrenmek isteyenler için temel düğümlerle başlıyoruz. İğne oyası nasıl yapılır ilk adım videosuyla başlıyoruz. İğne oyası modellerinde bu tekniklerin hepsini kullanıyoruz. Bende iğne oyasını belediyenin ücretsiz kurslarından öğrenmiştim. Hocamız Gazi Üniversitesi mezunuydu. Çok güzel öğretti. İlk olarak iğne oyası zürafa yapımıyla başladık. Sonra pırpır yapımından diğer tekniklerle devam ediyoruz. Zürafayı çok çalışmıştık. Zürafalarımızın ne kadar düzgün olursa üzerine kurduğumuz tüm modellerin daha güzel olacağını söylemişti. O yüzden zürafayı çok çalıştık. Tüm teknikleri öğrendikten sonra yazma kenarı kıvırma çalışması yaptık. Sonrasında 2 adet iğne oyası yazma kenarı yaptık. Sonraki çalışmamız ise 2 adet havlu oldu. Ve son olarak iğne oyası namaz örtüsü modellerine geçtik. Tüm bu çalışmalardan sonra iğne oyasını tamamen öğrenmiştik. Artık her modeli resmine, fotoğrafına, modeline bakarak çıkartıyoruz. Anlatımlı iğne oyası modellerini videolardan da takip ederek yapabilirsiniz. İlk olarak yapacağımız modeli örnek bezine çalışmalıyız. Sonra yazma, havlu veya namaz örtüsüne geçebiliriz. Yeni iğne oyası modelleri ve yapılışı, ağır iğne oyası modelleri, gösterişli iğne oyaları gibi her modeli yapabilirsiniz.
İğne oyasında başlangıçta kullandığımız, çok kullandığımız tekniklerden bahseden bir video hazırladık. Zürafa yapımından, iğne oyası kirpik yapımından devam ediyoruz. Çim yapımını, dağ yapımını öğreniyoruz. Bu çalışmaların hepsi temel teknikler. Tüm bu teknikleri çalışırken, iğne oyası öğrenirken farklı işlerle uğraşmayalım. Yani tığ işi, şiş örgü gibi. Çünkü elimiz bozulabiliyor. İğne oyası düzgün olmaz, bozulur.
Eğer iğne oyasına başlamak istiyorsanız mutlaka bu videoyu izleyelim. İğne oyası nasıl yapılır ilk adımları öğrenelim. Böylece satış da yapabilir emeğimizi kazanca dönüştürebiliriz.