İğne oyası modellerinden çok zarif bir namaz örtüsü yapılışıyla devam ediyoruz. Beyaz renklerle, siyah renklerle veya diğer renklerle yapacağımız çok hoş bir model. Hatta bu modelde iç kısımda kullanılan zincirleri daha az yaparak iğne oyası yazma modellerinde de kullanabiliriz. İğne oyası bacak yapımını iptal ederek yazmalarda kullanılabilir. Namaz örtüsü modelleriyle, yazmaları takım yapabiliriz. İğne oyası dağ çeşitleriyle birlikte iğne oyası havlu modellerinde de kullanabiliriz diye düşünüyorum. İğne oyalarında çeyizlik olarak düşünüyorsanız bizim gelinimiz için yaptığımız gibi takım yapabilirsiniz. Nasıl derseniz iğne oyası tespih, fular, namaz örtüsü takım yapılışını inceleyebilir fikir edinebilirsiniz. Hepsini mor renkle güzel bir takım oluşturmuştuk. Anlatımlı iğne oyası namaz örtüsü yapılışı için sizde böyle takımlar oluşturabilirsiniz. Tek başına takım olmadan da kullanabilirsiniz. Çeyizlerde iğne oyası namaz örtüsü modellerinden 1 – 2 tane oluyor. Ağır örnekler olduğu için çok yapılmıyor. Daha çok mevlitlerde kullanılıyor. İğne oyası namaz örtüsü yapımında eğer boncuk kullanmayı seviyorsanız uygun yerlere ekleme yapabilirsiniz. İğne oyası namaz örtüsü kenarı havlu, yazma, pike gibi kumaş kenarlarında da kullanılabilecek bir örnek. Hazırsanız hemen anlatıma geçelim.
Siyah renkler kullanılarak yapılmış çok zarif bir oya. Namaz örtülerinde krem rengi de çok tercih ediliyor. Az sonra yapılışını paylaşacağımız oya krem rengiyle de harika duracak. Hatta namaz örtüsünün üzerine tel kırma modellerinden desen işlemeleri yapabilirsiniz. Hafif kanaviçe örneklerinden desenler yapabilirsiniz.
Kursta biz ilk olarak bacak yaptıktan sonra üzerine 2 sıra zürafa yapmıştık. Sonra modeli kurmuştuk. Sizde öyle yapabilirsiniz.
İğne oyası namaz örtüsü kenarı bittiğinde yukarıdaki gibi duracak. Şimdi anlatımı videosunu izleyelim.