İğne oyası modellerinden temel taşlarından bir tekniğin yapılışıyla devam ediyoruz. İğne oyası kirpik yapımı. Pırpır yapımı, fıstık yapımı olarak da isimlendiriyoruz. İğne oyası çiçek modellerinin alt kısmında kullanılıyor. İğne oyası fıstık tekniğini çeşitli boylarda yaparak oyaların boyutlarını ayarlamış oluyoruz. İğne oyası teknikleri videolu anlatım olarak hazırlamıştık. Zürafa yapımı, çim – testere dişi yapımı gibi başlangıç teknikleri yer alıyor. İlk olarak zürafa yapımını öğreniyoruz. Sonra kirpik yapımını. Çim yapımı gibi tekniklerle tüm tekniklerin yapılışını öğrendikten sonra gördüğümüz tüm kolay zor iğne oyalarını yapabiliriz. Tabi ilk başladığımızda kolay modeller seçmeliyiz. Sonrasında zora doğru ilerlemeliyiz. İğne oyalarını yaparken ben en çok kirpikte zorlanmıştım. Aynı boyda olmuyordu. İğne oyası püf noktaları dersek iğne oyalarını kirpikleri yaparken elimizde tutabiliriz. Böylece eşit olacaktır. Püf noktasını keşfettikten sonra artık zorlanmadan yapmaya başladım. Mesela kirpiklerle yaptığımız çok güzel bir iğne oyası örnekleri var. İğne oyası yapılışı ve örneği. Kirpiklerin çeşitli boylarda yapılmasıyla oluyor. Burada saymakla bitiremeyeceğimiz kadar kirpikli örnekler var. Önceki içeriklerden inceleyebilir beğendiğiniz modelleri yapabilirsiniz.
İğne oyası havlu, iğne oyası yazma, iğne oyası namaz örtüsü, iğne oyası fular, iğne oyası tespih gibi iğne oyasıyla yaptığımız tüm oyalarda kullandığımız bir teknik. İğne oyası kirpiksiz olmaz diyebiliriz. İlk yapmaya başladığımızda bol bol çalışalım ki tüm oyalarımız düzgün olsun. Tabi ilk olarak zürafa çalışmalıyız. Zürafalarımız ne kadar düzgün olursa oyalarımız o kadar güzel olur.
Kirpikler diğer adlarıyla fıstıklar, pırpırlar bittiğinde yukarıdaki gibi duracak. Pırpırların boyunu yapacağınız oyaya göre belirleyebilirsiniz. Hadi şimdi iğne oyası kirpik yapımı detaylarına geçelim. İyi seyirler.