Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Bohça Kenarı Antika Yapımı

Adım adım resimlerle çekme ajur nasıl yapılır bahsedeceğiz. Güzel bir örnek. Benzer modellerin nasıl yapıldığını daha önce resimli olarak anlatmıştık. Ben bu nakışı bilmiyorum. Tam olarak ismini de bilmiyorum. Yanlış bir isim kullanmış olabilirim. Az önce benzer modellerin nasıl yapıldığına dair paylaşımlarımız olduğunu söylemiştim. İplik çekme ajur çiçek yapımı paylaştığımız zaman çok beğenilmişti. Çok güzel bir desen. Yine yapılışını resimli olarak aktarmıştık. Yine antika işi nasıl yapılır ve modelleri hakkında paylaşımlarımız olmuştu. Önceki yazılarımızı inceleyerek bu modellerin yapılışına , detaylarına ulaşabilirsiniz. El nakışı modellerinden güzel bir örnek de kanaviçe etamin örnekleri. Son zamanlarda biraz daha modernize edilerek kullanılıyor. Kanaviçe kolye modellerinde, masa örtülerinde , kanaviçe havlu şablonlarında kullanılıyor.

Bohça Kenarı Antika Yapımı Nasıl Yapılır?

Bu nakışın ismi farklı olabilir. Ben tam olarak bilmiyorum. Benzettiğim için antika işi dedim. İplik çekilerek ve üzerine nakış işlenilerek yapılan çok güzel bir model. Antika işi salon takımı modellerinde de kullanabilirsiniz. Modelin nasıl yapıldığını sizlere resimli olarak anlatmaya çalıştık. Daha önce bu nakışla ilgilenenler hemen rahatlıkla yapacaklardır. İlk defa ilgilenenler iplik çekme kısmında biraz zorlanabilirler. Tekniğin nasıl yapıldığını adım adım görelim.

Çok güzel görünüyor öyle değil mi. Sizde ev dekorasyonunda kullanmak için kumaşlar üzerine desenler işleyebilirsiniz.

Bohça Kenarı Antika Yapımı 11

Kaynak : http://piaceredelricamo.blogspot.com.tr/2016/02/tutorial-centro-con-fondini-n-2.html?m=1

Benzer İçerikler
2 thoughts on “Bohça Kenarı Antika Yapımı”
  1. Nursel kaçar dedi ki:

    Merhaba. Çok güzeller. Paylaşım için teşekkürler. Kumaşın üzerindeki nakış yapılacak çizim kumaşa nasıl geçiriliyor. Yani nakşedeceğiniz desenin şablonu kumaşa nasıl transfer ediliyor? Teşekkür ederim.

    1. Melek dedi ki:

      Merhaba Nursel Hanım. Teşekkür ederiz. Kopya kağıdı kullanılıyor genelde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler