Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı

Yepyeni harika bir lif. Lif modellerinden yeni örneklerin anlatımlarına çok güzel modellerle devam ediyoruz. Meyveleri lifler üzerinde desen uygulaması çok yapıyoruz. Üzümlü lif modelleri yapılışı yuvarlak lif modellerine uyguluyoruz. Kirazlı lif modeli yapımı da kullandığımız örneklerden. Lif örneklerinden üzüm salkımı lif yapılışının detaylarını inceleyelim.

Üzüm Salkımı Lif Nasıl Örülür?

Üzüm salkımı lif yapılışı için 3 renk lif ipi, 1,30 mm tığ, makas ve iğne kullanıyoruz. Renk seçimlerini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı

Üzüm salkımı lif yapılışı motiflerden oluşmaktadır. Motifleri tek yaparak birleştiriyoruz ve ortaya böyle güzel bir lif modeli çıkıyor. Öncelikle 6 zincir çekip bir yuvarlak halka oluşturuyoruz ve 4 lü dolgulu olacak şekilde toplam 9 fıstık yapıyoruz. 2 sırada fıstıkların üzerine ve aralarına fıstıklar yaparak bu sırada 18 fıstık elde ediyoruz. Motiflerimizin hepsini bu şekilde örüyoruz ve 2 sırada motiflerimiz tamamlanıyor. İlk motifimizi yaptıktan sonra 2. Motifimizi birleştiriyoruz örerken motifler 3 fıstık karşı karşıya gelecek şekilde birleştiriliyor. 3.motifte ise diğer iki motifle örerken birleştirme işlemi yapılıyor. Eğer motiflerin birleştirme işlemi zor gelir ise bütün motifleri ördükten sonra dikerek de birleştirebilirsiniz. Yapraklarımızı 14 zincir üzerine kuruyoruz ve sık iğneleri yaparken arka ilmeklerden örüyoruz böylelikle farklı bir görüntü elde ediyoruz toplamda 3 adet yaprak örüp lifimizin üstüne dikiyoruz. Puf çiçek çalışması yaparak son aşama olarak çiçeğimizi de yaprakların üstüne sabitleyerek lifimizi tamamlıyoruz. Renk renk öreceğiniz gelin çeyizlerinde vazgeçilmezi olan lif modellerine güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum hanımlar. Yapacak olan herkese şimdiden kolaylıklar dilerim.

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı 1

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı 2

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı 5

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı

Üzüm Salkımı Lif Yapılışı 4

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler