Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Zikzak Örgü Lif Yapılışı

Harika bir model daha. Daha önce sizlere benzer bir modelden motifli zikzak bebek battaniyesi yapılışından bahsetmiştik. Zikzak örgü lif yapılışı benzer bir model. Örgü lif modellerinde kullandığımız örneği daha büyük yaparak lif ipinden kolay bebek battaniyesi olarak da örebilirsiniz. Gökkuşağı renklerinde çok güzel bir battaniye. Bugün lif modelleri olarak yapılışından bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım yapılışına.

Zikzak Örgü Lif Nasıl Örülür?

Zikzak bebek battaniyesi modelleri olarak da örebileceğiniz çok güzel bir örnek. Yine lif ipi kullanabilirsiniz battaniyede de. Yada bebe yünleri. Çok güzel bir model olmuş. Bu model için Suzan Ayın Hanıma çok teşekkür ediyoruz. Şık ve zarif bir model. Zikzak örgü lif yapılışı için tercih edilen renklerde lif ipine ihtiyacınız olacak. Modelde 9 renk lif ipi kullanılmış. Ve 7 numara tığ ve makas.

Zikzak Örgü Lif Yapılışı

Modelimiz kutu tekniği ile örülmüştür. Günlük kullanım için ve çeyizlik olarak da tercih edebileceğiniz ve kalan iplerinizi değerlendirebileceğiniz bir modeldir. Lifimizi 3 tane motif hazırlayarak oluşturuyoruz. 4 fıstıklı küçük bir kare ve bu karenin etrafına kutu tekniği örerek 2. Sırayı tamamlıyoruz. Köşelerde 4 fıstık olarak örüyoruz ve 3. Sırayı örerken motifleri birleştiriyoruz. Lifimizin ortasını 3 motif olarak hazırladıktan sonra her iki kenarda da 4 er sıra kutu tekniği örerek dilimlerin devamlılığını sağlıyoruz. Son sırada sadece dilimlerin arasında kutu tekniği örerek her iki tarafta da modelimizi tamamlıyoruz. Lifimize en son kenar uygulaması örerek bitiriyoruz.

Zikzak Örgü Lif Yapılışı 1

Zikzak Örgü Lif Yapılışı 2

Modelden kısaca bahsettik. Zikzak bebek battaniyesi olarak ördüğümüz modelden uyarlama olarak lif örüyoruz. Zikzak battaniyenin çeşitleri de oldukça fazla. Şimdi ister battaniye isterseniz de zikzak örgü lif yapılışı olarak öreceğiniz benzer bir modelin yapılışını videolu izleyelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler