Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Atkı Modelleri

Kedili örgü bere tarifinden sonra takım olarak örgü atkı modellerinden kedili modeli örüyoruz. Tarifi videolu bir model. Aynı sayıları örüp üzerine süsleme kısımlarını değiştirerek farklı figürlerde de atkılar, şapkalar örebilirsiniz. Örgü boyunluk modelleri, bere modelleri tarifleri için çocuklarınızın sevdiği figürleri kullanabilirsiniz. Tığ işi ile ördüğümüz çocuk atkı modellerinin yapılışına geçelim.

Kedili Atkı Nasıl Örülür?

Örgü atkı modelleri için kedi figürü kullanıyoruz. Aynı sayıları hello kitty atkı yapılışı içinde kullanabilirsiniz. Renk değişiklikleri yaparak istediğiniz figüre çevirebilirsiniz. Örgü atkı modelleri yapılışı için 1.5 yumak tercih edilen marka ve renkte ip, diğer detaylar için beyaz,mavi ve siyah ip, 4 numara 2.5 mm tığ, diğer detaylar için 3 ve 7 numara tığ gerekli olacak. Dikmek için ise iğne ve makas gerekli. İp olarak modelde ben alize baby best kullandım. Siz elinizde olan ipleriniz varsa veya benzer özellikte farklı ipler kullanabilirsiniz.

Örgü Atkı Modelleri

Öncelikle 28 zincir üzerine 28 tane 2 li trabzan örmeye başlıyoruz bu atkımız oluyor. Hep aynı sayı ve trabzan olarak tercih edilen uzunluğa kadar örebilirsiniz. Takımımız 2-2.5 yasa uyumlu olarak hazırlanmıştır. Ben atkının uzunluğunu 1 metre 20 cm olarak hazırladım. İstediğim uzunluğa geldikten sonra kenar uygulaması yaparak tamamladım. Bere uygulamasında da yaptığımız gibi kedi figürlü bir çalışma olduğu için kulakları gözleri ve diğer detayları hazırladım ve videoda hepsini ayrıntılı olarak tekrar gösterdim. Tek fark olarak atkımızın diğer ucunda kedi patisi uygulayarak güzel bir bütünlük sağladım. Yapımı gayet kolay ve zevkli olan bu atkıyı umarım sizde severek örersiniz. Yapacak olan herkese şimdiden kolaylıklar dilerim.

Örgü Atkı Modelleri 2

Örgü Atkı Modelleri 1

Örgü Atkı Modelleri 3

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler