Bugün örgü modellerinde pratik bilgilerle devam ediyoruz. Sürekli bebek battaniyesi modelleri örenler için çok güzel bir teknik. Ütüye gerek kalmayan bir teknik. Daha önce sizlere örgüde gerdirme nasıl yapılır anlatmıştık. Daha çok şal modellerinde kullandığımız bir teknik. Ama her örgü modelinizde kullanabilirsiniz. Tığ işi örgü modelleri olabilir, şiş örgü modelleri olabilir. Bazı ipler ütülemeye gelmiyor. Hemen ip kendini salıyor, sünüyor veya parlıyor. İlk dokusu kalmıyor. İşte bu tarz ipler için çok güzel bir teknik örgüde gerdirme yapımı. Şimdi anlatacağımız teknik ise motifli örgü modellerinde kullanacağınız bir teknik. Bebek battaniye modelleri olabilir, kırlent modelleri olabilir. Motifli hırka modelleri olabilir. Tüm motifli örneklerde uygulayabilirsiniz. Şimdi bu tekniğin nasıl yapıldığına geçelim.
Önce sizlere daha önce paylaştığımız örgü gerdirme videosunu paylaşmak istiyorum. Birçok kişi bu tekniği kullanıyor. Özellikle yabancılar.
Malzemeler
Ahşap tahta üzerine yuvarlak olması şart değil, dikdörtgen, kare de olabilir eşit aralıklarla ölçü alalım. Kalem ile. Daha sonra aldığımız ölçüleri matkap ile delelim. Tam delik oluşturmayacağız. Tahtanın alt kısmına ulaşmayacağız. Tahta üzerine zımpara geçelim. Ahşap çubukları motiflerimizin boyutlarına göre yerleştirelim. Motiflerimizi yarım saat suyun içinde bekletelim. Ve hazırladığımız kasnağa yerleştirelim. Tüm motifler kuruyana kadar bekleyelim.
Motifler kuruduktan sonra kasnaktan çıkartıp dilediğimiz gibi motif birleştirme işlemi yapabiliriz.
Kaynak : http://www.1dogwoof.com/modular-crochet-blocking-station/