Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Videolu, Pirinç Örgü Modeli Nasıl Yapılır?

Pirinç örgü modelini birçok örgüde kullanıyoruz. Pirinç örgü saç bandı modellerinde, atkı , şapka , örgü boyunluk modellerinde, hırka modellerinde, bebek battaniyesi modellerinde , kısacası her örgüde kullanıyoruz. Ve her örgüye çok yakışıyor. Üstelik yapılışı da çok kolay. Örgüye yeni başlayanlar da rahatlıkla pirinç örgü yapabilirler. Pirinç örgü bebek yeleklerinde kullanabilirsiniz. Yandan düğmeli , önden düğmeli , dikişsiz yelek modelleri , çizgili renk renk yelekler yapabilirsiniz. Pirinç örgü hırka modellerine de çok yakışıyor. Sizlere çok şık pirinç örgü hırka yapımından bahsetmiştik. Pembe ve yeşil renkle çok şık örgü hırka yapmıştık. Yani pirinç örgü örmesi kolay ama her örgüye yakışan güzel bir örnek.

Pirinç Örgü Nasıl Örülür?

Pirinç örgüyü istediğiniz iplerle örebilirsiniz. Akrilik iplikler, bambu iplikler, pamuklu iplikler, yünlü ipliklerle örebilirsiniz. Ben şiş tercihi olarak aldığım ipin üzerinde yazan numaralardan büyük olanı veya büyük olan numaraya yakın olanı tercih ediyorum. Mesela kağıdın üzerinde 3-5 arası yazıyorsa ya 5 mm şişi yada 4, 5 mm şiş tercih ediyorum. İpe daha uygun olduğunu ve örgünün yumuşacık olduğunu düşünüyorum. Sizlerde şiş tercihini öyle yapabilirsiniz. 3 ve 5 mm arası şişlerin hepsini aldım. Büyük numaralı şişlerden sadece 10 mm şişim var. Onuda puf yapmak için almıştım.

Pirinç örgü modeli yapılışı : 

1.tur : 1 ilmek düz, 1 ilmek ters olarak sıra sonuna kadar devam ediyoruz.

2.tur : 1 ilmek ters, 1 ilmek düz olarak devam ediyoruz.

Pirinç örgü yapılışı bu 2 turdan ibaret. Mantık düz ilmek üzerine bir sonraki turda ters, ters ilmek üzerine bir sonraki turda düz örerek ilerliyoruz. Yapılış videosu aşağıdadır.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler