Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Suyun Döngüsü Okul Öncesi

Okul öncesi etkinlikleri ile devam ediyoruz. Sırada hayatımızın çok önemli bir konusu olan suyun döngüsünden bahsedeceğiz. Okul öncesi çocuklarımızla, ilkokul çağındaki çocuklarımızla konuşabileceğimiz, etkinlikler hazırlayabileceğimiz güzel konulardan biri. Yine çocuklarımızın ilgisini çekecek deneylerden biri evde yanardağ deneyi. Çocuklar eğlenirken öğreniyorlar. Çok keyif alıyorlar. Okullarda sınıf içi etkinlikleri olarak da çok yapılıyor. Patlayan kardan adam deneyi çocukların çok seveceği deneylerden. Daha önceki içeriklerimiz arasında okul öncesi yağmur damlası deneyi de yer alıyor. Severek yapacağımız yağmurun nasıl yağdığını suyun döngüsünü anlattığımız içeriklerden. Suyun döngüsü okul öncesi etkinliğimize geçiyoruz. Yağmur nasıl oluşuyor öğreniyoruz.

Suyun Döngüsü Okul Öncesi 4

Yağmurun Oluşumu Okul Öncesi

Su dünyada her yerde bulunabilir. Karada, havada, denizlerde, okyanuslarda. Su döngüsü tüm suyun gezegenimiz etrafında izlediği yolculuğu anlatır. Katı, sıvı ve gaz halinde su dünyada 3 halde bulunur. Dünyanın okyanuslarda, göllerde, nehirlerde, topraklarda hatta yer altında bulunur.

Suyun Döngüsü Okul Öncesi 2

Suyun Döngüsü Okul Öncesi 1

Güneş ısısı buzulların erimesine, karların erimesine yol açar. Bu sular okyanuslara, göllere, nehirlere gider. Eriyen karlar toprağa yer altına iner. Orada biriktikçe içme suyu kaynaklarını oluşturur. Güneşten gelen ısı buzulların, karların buharlaşmasına neden olur. Buharlaşma dünya yüzeyindeki sıvı suyun atmosferimizde su buharına dönüşmesiyle gerçekleşir. Bitkilerden ve ağaçlardan gelen su atmosfere karışır. Buna terleme denir. Sıcak su buharı atmosfere yukarı doğru yükselir. Su buharı daha da yükseğe çıktıkça soğuk hava su buharının tekrar sıvı hale gelmek için bulutlar oluşur. Bu işleme ise yoğunlaşma denir. Bi bulut suyla dolduğunda gökyüzünden yağmur veya karla yeryüzüne iner. Buna yağış denir. Yağmur ve karlar akarsuları, gölleri doldurur. Ve süreç tekrar baştan başlar.

Suyun Döngüsü Okul Öncesi

Suyun döngüsüne çok önem veriyoruz. Çünkü tüm canlılar için su gereklidir. İnsanlar içmek için yiyecekleri yetiştirmek için suya ihtiyaç duyarlar. Şimdi güzel bir video ile suyun döngüsü okul öncesi detaylarını öğrenelim.

kaynak:https://climatekids.nasa.gov/watercycle/#:~:text=The%20water%20cycle%20is%20the,is%20found%20in%20Earth’s%20atmosphere.

www.montessorifromtheheart.com/2020/08/06/water-cycle-kids-activities/

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler