Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Buzdolabı Olmadan Meyveleri 12 Ay Taze Tutmanın Sırrı

Yazın sevdiği meyveleri kış boyu tüketmek isteyenler için harika bir yöntem hazırladık. Buzdolabı olmadan meyveleri 12 ay taze tutmanın sırrı. Evet canımız can eriği çektiğinde, kayısı çektiğinde tıpkı yazın dalından koparmış gibi taze taze yiyeceğiz. Kışlık hazırlıklara yavaş yavaş başladık. Evde bezelye konservesi yaptık veya bezelye dondurucuda sakladık. Asma yapraklarını aldık salamura yaptık. Vişne saklama zamanı geliyor. Eğer sevdiğiniz meyveleri kışında yemek, komposto yapmak istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Kışlık hazırlıklarda patlıcan turşusu yapabilirsiniz. En güzel tarifine fas usulü patlıcan turşusundan ulaşabilirsiniz. Yeşil soğanı genelde salatalarda kullanıyoruz. Peki turşu yapmayı düşünür müsünüz. Tarifine ise yeşil soğan turşusu nasıl yapılır paylaşmıştık. Oradan ulaşabilirsiniz. En çok yaptığımız konservelerden, dondurucuda sebze saklama yöntemlerinden biri fasulye konservesi. Fasulye konservesi nasıl nasıl yapılır ulaşabilirsiniz.

Taze Meyve Konservesi Nasıl Yapılır?

Buzdolabı Olmadan Meyveleri 12 Ay Taze Tutmanın Sırrı 1

Kullanacağımız meyveler taze ve çürüksüz olmalı. Önce kullanacağımız meyveleri güzelce yıkayalım. Kuru, temiz, steril kavanozlara meyveleri dolduralım. Daha sonra kavanozları kaynar su ile dolduralım. 10 dakika bekletip daha sonra suyunu dökelim. Tencereye döktüğümüz suyu tekrar kaynatıyoruz. Her bir kavanoza 2 yemek kaşığı şeker ekliyoruz. Kullanılan kavanozlar 1,5 litrelik. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatalım. 1 gün boyunca kavanozları soğumaya bırakalım. Saklama koşulları 18 dereceden çok yüksek olmayan ortamlarda 1 yıl saklayabilirsiniz. Kavanoz kapakları sıkıca kapatılmalı hiçbir şekilde hava almamalıdır. Bu koşullar sağlanmadığında bozulmalar olabilir.

Buzdolabı Olmadan Meyveleri 12 Ay Taze Tutmanın Sırrı

Vişne, erik, şeftali, kayısı… Buzdolabı olmadan meyveleri 12 ay taze tutmanın sırrı neymiş öğrenelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler