Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Kremadan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Evde yapabileceğimiz kahvaltılık tariflerle devam ediyoruz. Sırada kremadan tereyağı nasıl yapılır var. Tereyağı kahvaltıların vazgeçilmezidir. Şöyle bir bazlama olsa üzerine tereyağı sürsek çayla birlikte afiyetle yesek. Yada tereyağında yumurta veya tereyağı bal ikilisi olsa ne güzel olur kahvaltılarda. Bugün evde yoğurttan tereyağı yapacağız. Yapması da oldukça kolay. Sadece yoğurt yeterli olacak. Tereyağı nasıl yapılır geçmeden önce yine evde yaptığımız birkaç tariften söz edelim. Mesela evde kaşar peyniri yapabiliriz. Nasıl derseniz detaylarına 1 lt sütten 1,5 kg kaşar nasıl yapılırdan öğrenebilirsiniz. 3 malzemeden evde peynir nasıl yapılır izleyip hemen yapmaya koyulabilirsiniz. Gelelim şimdi yoğurt yapımına. Evde kendi yoğurdunuzu yapabilirsiniz. Ev yoğurduna alıştıktan sonra market yoğurdu maalesef pek yenmiyor. Eğer evde yoğurt yapmak istiyor ve nasıl yapıldığını bilmiyorsanız tarifine evde yoğurt nasıl yapılırdan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise ayrıntılı bir şekilde yoğurttan tereyağı nasıl yapılır öğrenelim.

Yoğurttan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Evde Tereyağı Yapımı

500 gramlık 4 kutu kremadan tereyağı yapacağız. Yağ oranı % 35 olacak. Ayrıca 3/4 su bardağı suya ( 150ml su ) ihtiyacımız olacak. Sonrasında videodan nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde öğrenebiliriz. % 30 yağ oranı bulunan ev yoğurdu ile de yapabiliriz. Marketten aldığımız yoğurttan da aynı yöntemle tereyağı yapabiliriz. Yoğurttan tereyağı yapımını elde etmiş oluruz.

Kremadan Tereyağı Nasıl Yapılır?

Hadi lezzetli tereyağımızın nasıl yapıldığını öğrenelim. Belki küçüklüğümüzde yediğimiz, köy tereyağlarına benzemez ama yine de kendi yaptığımız yağları afiyetle tüketebiliriz.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler