Kendi biberiyenizi yetiştirmek için saksıları kullanabilirsiniz. Birazdan biberiyenin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır ondan bahsedeceğiz. Biberiye çayı yapımından bahsedeceğiz. Yemeklerde kekik gibi baharat olarak da kullanabilirsiniz. Biberiye çayına geçmeden birkaç içecek tariflerinden bahsedelim. Bitkisel kış çayları ile doğal antibiyotikler hazırlayabiliriz. Soğuk nar çiçeği tarifi sıcak yaz günlerinde iyi gelecek. Milli içeceğimiz tavşan kanı çay demlemenin olmazsa olmazları yanındaki atıştırmalıkları diyebiliriz. Ben çayı tek içenlerdenim. Siz nasıl seversiniz? Şimdi ise asıl konumuz biberiye bitkisi faydaları ve biberiye nasıl demlenir ona geçelim.
Biberiye oldukça faydalı bir baharat. Biberiye yorgunluk giderir, eski gücümüzü yeniden kazandırır, ruh halimize iyi gelir. Biberiye kafur, sineol, pinen içeren yatıştırıcı bir uçucu yağ kaynağıdır. Biberiye kan dolaşımını iyileştirir. düşük tansiyonu yükseltmek için kullanılır. Aynı zamanda çocuklarda kansızlığı tedavi eder. İştah düzenler, mideyi rahatlatır, yorgun vücudu onarır, ruh halini düzeltir, kaygıyı gerginliği azaltır.
Biberiye kan dolaşımına iyi geldiğinden dolayı aynı zamanda adet sancılarına iyi gelir. Azaltır. Hatta adet düzensizliğine iyi geldiği söyleniyor.
Biberiye çayı akşam içildiğinde uykuya geçişi kolaylaştırır.
Biberiye çayı aşırı zihinsel stresin neden olduğu baş ağrılarını azaltır.
Biberiyenin faydalarından bahsettik. Biberiyenin faydaları nelerdir, nasıl kullanılır, çayı nasıl yapılır öğrenelim.
Biberiyeyi bir bardağın içine koyalım. Üzerine sıcak suyu ekleyelim. Ortalama 5 dakika demlenmesi için bekleyelim. Alternatif olarak dilerseniz biberiye yapraklarını doğrayıp demlemeden önce çay süzgecine koyabilirsiniz. Demlendikten sonra biberiyeleri çıkartalım. İçine limon sıkalım, bal ekleyelim. En iyi lezzet için bunları ekleyebiliriz.
Kaynak : https://gardeningsoul.com/rosemary-works-well-against-fatigue-restores-strength-and-improves-mood/