Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Sineklerden Kurtulmak İçin 4 İpucu

Küçük sinekler evimizi istila ediyor mu? İşte işe yarayacak 4 farklı çözüm. Sineklerden kurtulmak için 4 ipucu hazırladık. Geçtiğimiz günlerde pratik fikirlerde sineklerden kurtulma yöntemlerinden bahsetmiştik. Doğal sinek ilacı nasıl yapılır paylaştığımız konular arasında. Lavantaları kullanarak sarımsakları kullanarak sineklerden kurtuluyoruz. Kara sineklerden kurtulmak için müthiş çözümler. Sivrisineklerden yazın çok can sıkıcı olabiliyor. Hele ısırdıkları zaman. Şu dönemde mikrop da yani covid 19 da taşıyor olabilirler. Ondan ona geçiş yaptıkları için hastalıkları rahatlıkla bulaştırabilirler. Sivrisineklerden mustaripseniz sivrisinekten nasıl korunulur önceki içeriklerden öğrenebilirsiniz. Sineklerden kurtulmak için çözümler nelermiş onları öğrenelim.

Sineklerden Kurtulmak İçin Ne Yapılır?

Tam 4 ipucu hazırladık. Hepsi uygulanabilecek yöntemlerden. Doğal yollarla sineklerden kurtulmak istiyorsak ipuçlarını okuyalım. İşte sineklerden kurtulmak için 4 ipucu.

1. İpucu: Mutfak tezgah üzerlerinin boş bırakalım. Sinekler yemek ve suyu severler. Tezgah üzerinde bulunan yiyecek artıklarını, suları kaldırmalıyız. Yemek masalarını, tezgahları düzenli olarak temizlemeliyiz. Kirli bulaşıkların lavaboda beklemesine izin vermeyelim.

2. İpucu: Çöp kutularını her gün boşaltmaya özen gösterelim. Çöpler biriktiği zaman sineklerin en sevdiği yerler oluyor. Çöpler sineklerin yumurtalarını bırakmaları için en güzel yerlerden biri.  Çöpleri her gün dökelim. Sık sık temizleyelim. Dezenfekte etmek için beyaz sirke kullanabiliriz. Çöp kovalarını beyaz sirke ile temizleyelim. Etki etmesi için biraz bekleyelim.

Sineklerden Kurtulmak İçin 4 İpucu

3. İpucu: Meyveleri buzdolabına koyalım. Sineklerin bir sevdiği diğer şey meyve. Hele birkaç gün beklediyse. Meyve ve sebzeleri buzdolabında onları için ayrılmış bölümlerde saklayalım. Meyveleri açıkta bırakmak istiyorsanız yarım limon üzerine karanfil batırıp meyvelerin yanında bulunduralım. Bir başka ipucu ise şişeleri kapatmak için kullanılan mantarlar. Bunları mutfağınızın birkaç yerine yerleştirebilirsiniz.

4. İpucu: Evimizde bulunan canlı çiçeklerde sinek larvaları bulunabilir. Bu sorunu çözmek için 1 lt suya 30 gr siyah sabun ekleyelim. Doğal sinek kovucu elde etmiş olacağız. Her hafta sinekler kaybolana kadar düzenli olarak bu karışımı toprağa püskürtelim. Ayrıca olası yumurtlamayı önlemek için saksıların yüzeyini killi toprakla kaplayabilirsiniz.

Sineklerden Kurtulmak İçin 4 İpucu 1

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler