Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı

Örgü çanta modellerinden çok güzel sırt çantası tarifi hazırladık. Şemalı anlatımlarla ve videolu anlatımlarla. Çantayı tamamen örgüden yapabilirsiniz. Eminim çok güzel olacaktır. Arka kısma deri parça, kumaş parçalar dikebilirsiniz. Örgü sırt çantası yapımı hazırlamıştık. Tamamı motiflerden oluşan şahane bir örnek. Motifi daha önce bebek battaniyesinde kullanmıştık. Az sonra paylaşacağımız motifle neler ördük neler. Hanım dilendi bey beğendi motifi. Her örgüye o kadar çok yakışıyor ki. Yeni tasarımlara da açık bir örnek. Tamamen hayal gücü. Hayal gücümüzü kullanarak yeni tasarımlar oluşturabiliriz. Sırt çantası veya farklı şekillerde örülmüş çok güzel çantalarımız var. Kullanmadığınız dantel örneklerinden çanta yapabilirsiniz. Tıpkı dantel motifli sırt çantası yapılışı gibi. Tığ işi örnekler, şiş örgü örneklerini birleştirerek tasarım çantalar örebilirsiniz. İçine astar geçirmek isterseniz önceki yazılarımız arasında çanta içine astar nasıl geçirilir bulabilirsiniz. Örgü sırt çanta modelleri yapılışı için detaylara geçiyorum. Çok beğeneceksiniz.

Sırt Çantası Nasıl Örülür?

Çantanın arka kısmında ve kapak kısmında deri parça kullanılmış. Mesela ben kumaş kullanırdım. Yada örgü. Deri sırtı terletebilir diye düşünürdüm. Kumaş, pamuklu kumaşlar daha iyi olur diye düşündüm açıkçası. Deri de çok şık duruyor. Kararsız kalanlardan mısınız benim gibi. En iyisi elimizde ne varsa onu kullanıp değerlendirmek. Az masrafla en güzel örgüleri örmek. Hazır olarak satılan çanta aksesuarları var. Onları kullanabilirsiniz. Kumaştan, örgüden yapabilirsiniz. Eski kotları değerlendirmek için çanta kapağı, çanta arkası, çanta tabanı yapabilirsiniz. Taban için kumaşlar arasına plastik parça koyabilirsiniz.

Şimdi çantamızın şemalarına göz atalım. Çanta 2 mm tığ ve pamuklu iplerle örülmüş. Çanta 30 cm genişliğinde 33 cm yüksekliğinde.

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 1

Şimdi motif şemalarına geçelim.

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 12

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 8

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 7

Deri parça, kumaş parçalarından şu ölçüleri kesebiliriz. Kapak ve diğer parçalar için. Yine videoda da detayları bulabilirsiniz.

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 13

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 2

Çantanın ağız kısmında ördüğümüz, kullanacağımız file örgünün şemasına geçelim hemen.

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 9

Çantamızın tüm aşamalarını birlikte inceledik. Sıra geldi son halini görmeye.

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 6

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 5

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 4

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 3

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 14

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 15

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 16

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 10

Örgü Sırt Çanta Modelleri Yapılışı 11

Örgü sırt çanta modelleri yapılışının nasıl örüldüğünü izleyelim. Motifin yapılışı, motiflerin birleştirmesi, deri parçaların kesilmesi – dikilmesi, derinin örgü ile birleştirilmesi, tüm aşamalar ayrıntıları ile hazır. İyi seyirler.

Kaynak : https://www.bianzhihui.com/t/8257

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler