Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı

Takım lif modellerine devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde çeyizlik lif modelleri anlatımlı modelin yuvarlak parçasını örmüştük. Şimdi baklava dilimi modelini örüyoruz. Çeyizlik baklava dilimi lif yapılışı 2 li takım olarak da örebileceğiniz bir örnek. Takım lif modellerini sevmiyorsanız tek başına örüp kullanabileceğiniz lif örneklerinden. Bu şahane lifi evlenecek genç kızlara çeyizlik lif modelleri olarak da hediyelik fikirler olarak hazırlayıp verebilirsiniz. Eminim çok beğenecek çok seveceklerdir. Çok mutlu olacaklardır. Çok güzel lif örnekleri anlatımlı modellerimiz var. Lahana anlatımlı lif yapılışı modası hiç geçmeyen kat kat örülen bir lif. En güzel lif modelleri 2020 örneklerinden çeyizlik baklava dilimi lif yapılışına geçelim.

Baklava Dilimi Uzun Lif

Çeyizlik çok güzel bir örnek. Çeyizlik baklava dilimi lif yapılışı için 3 renk lif ipi kullanıyoruz. Gold renkli simli ipe ihtiyacımız olacak. 2 numara tığ, makas, iğne gerekli olacak. Ayrıca gold boncuk kullanacağız.

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı 3

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı 2

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı

Tekli fıstık olarak başlıyoruz ve yıldız örgü tekniği ile 16 fıstık olana kadar artırma işlemi yaparak 16 sıra örüyoruz. Lifimizin ortasına kadar bu şekilde ördükten sonra sıra başında eksiltme işlemi yaparak bütün fıstıklar eksilene kadar ayni şekilde örüp baklava dilimi olarak bir taban hazırlıyoruz. Tabanı tamamladıktan sonra kenarda öncelikle zincir yuvaları yapıyoruz kenar uygulaması için. Büyük zincir yuvalarının içine 13 tane ikili trabzan yaparak ilk sırayı tamamlıyoruz. Bir sonraki sırada trabzanların ortasında ilmek alarak 3 lü trabzan yapıyoruz. 3. Kenar uygulaması sırasında simli ip ile trabzanların üstüne ikili trabzan yapıp araya 1 zincir çekerek sırayı tamamlıyoruz.

Son sırada ise sadece kırmızı ip ile pıtırcık yaparak kenar uygulamasını da tamamlıyoruz. Tabanın üstünde 1 sıra içeriden başlayarak yeşil ip ile zincir yuvaları yapıyoruz. Bir sonraki sırada laleler için trabzanlı yuvalar hazırlarken arada kalan zincir yuvalarında sık iğne yaparak üstlere boncuklar sabitliyoruz. Son olarak çiçekleri yaparak ortalarına boncuk dikerken taban üzerine de sabitliyoruz. Ortadaki parçamızda aynı şekilde oluyor. Büyük tabanda başladığımız gibi başlayarak 4 fıstığa kadar artırıp sonra eksiltme işlemi yapıyoruz. Yeşil ip ve çiçek uygulaması ayni şekilde oluyor. Lifin ortasına dikerek sabitliyoruz ve modelimizi tamamlıyoruz.

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı 1

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı 4

Çeyizlik Baklava Dilimi Lif Yapılışı 7

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler