Mimuu.com Örgü modelleri, İğne Oyası, El işleri, Hobi dünyası, Pratik Bilgiler ve daha fazlası
Menü
Ara

Nişan Yüzüğü Havlu Kenarı

Evet yeni bir model değil, eski bir örnek. Ama modası hiç geçmeyecek dantel örneklerinde havlu kenarlarına çok yakışacak bir model. Nişan yüzüğü havlu kenarı. İç içe geçmiş iki halkanın birleşiminden oluşan bir havlu kenarı. Hatta bu modelden bende de var. Tabi isminin nişan yüzüğü olduğunu bilmiyordum. Modele yakışmış bir isim. Sizde havlu kenarlarınızın kenarına nişan yüzüğü havlu kenarını yapabilirsiniz. Her renkle uygulayabilirsiniz. Gold ve gümüş simli iplerle de yapabilirsiniz. Dantel havlu örnekleri havluların kenarına iğne oyalarından sonra en çok yaptığımız modellerden. Hatta iğne oyaları azdır tığ oyaları daha çoktur çeyizlerde. Günlük kullanımlarda da öyle. Mutfak havlularına da tığ oyalarından kenarlar yapıyoruz. Tığ işi havlu kenarı örnekleri ve yapılışı karpuzlu, meyveli bir kenar oyası. Mutfak havlularına çok yakışacak. Hatta karpuzları farklı iplerle örerek örgü takı modellerinde de kullanabilirsiniz.

Nişan Yüzüğü Havlu Kenarı Yapılışı

Pembe ve beyaz oya iplerini kullanarak nişan yüzüğü havlu kenarı örüyoruz. Eski bir örnek. O zamanlar pamuklu dantel ipleri vardı. Çocukluğumda. Biz örgüleri, havlu kenarlarını, dantelleri onunla örerdik. Daha sonra naylon ipler çıktı ve onlarla örülmeye başlandı. Ütülendiğinde bir daha bozulmuyor, güzel duruyor. Örmesi de kolay. Örgü örmeye başlanınca, öğrenmeye başladığımızda önce kolay modellerden havlu kenarları ile başlanır. Bende havlu kenarları örmüş, kanaviçeler işlemiştim. Sizde çocuklarınıza öğretirken öyle başlayabilirsiniz.

Nişan yüzüğü havlu kenarları kolay ve güzel havlu kenarı örneklerinden. El işi havlu kenarı için sevdiğiniz renkleri kullanabilirsiniz.

Nişan Yüzüğü Havlu Kenarı

İşte nişan yüzüğü havlu kenarı yukarıdaki gibi görünüyor bittiğinde. Hadi şimdi yapılışını izleyelim.

Benzer İçerikler
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menüler